GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati vještačenja Filipa Zavadlava: Bio je na metadonima dok je ubijao

Rezultati vještačenja Filipa Zavadlava: Bio je na metadonima dok je ubijao
DROGIRAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2020 / 06:53
Autor: SEEbiz
SPLIT - U krvi Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu 11. siječnja, pronađeni su tragovi metadona, droge koja se koristi u supstitucijskoj terapiji heroinskih ovisnika, kao i razni medikamenti, za koje je Zavadlav imao medicinsko opravdanje, pokazuju rezultati toksikološkog vještačenja, doznaju 24 sata.

Osumnjičeni za trostruko ubojstvo nije bio alkoholiziran tog kobnog popodneva, neslužbeno se saznaje. Toksikološki nalaz nije iznenadio odvjetnika Filipa Zavadlava, Branka Šerića.

- Takav nalaz toksikološkog vještačenja me ne iznenađuje. Moram napomenuti kako je doduše upravo taj nalaz tempore criminis iznimno važan za nastavak psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se provodi nad Filipom Zavadlavom na Vrapču.

Liječnici, vještaci koji procjenjuju njegovo zdravstveno stanje neminovno moraju znati toksikološki nalaz te voditi računa o tome pri izradi vještačenja. Očekujem da će to vještačenje biti završeno u iduća tri tjedna, komentirao je za 24 sata Branko Šerić.

Dodaje kako upravo o rezultatima psihijatrijsko-psihološkog vještačenja ovisi daljnji tijek kaznenog postupka pa tako i strategija obrane.

Splitsko tužiteljstvo je protiv Zavadlava je pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje da je 11. siječnja ove godine "prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno", protuzakonito nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva.

Potom je u 15,35 sati došao na predio Velog Varoša u Splitu i, kad su se u kretanju na motociklu marke Yamaha pojavili Marin Boban (25) i Jurica Torlak (38), Zavadlav je prema njima ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca. Boban je preminuo na mjestu, dok je Torlak uspio pobjeći do Senjske ulice i dvorišta obiteljske kuće gdje su ga nešto kasnije pronašli djelatnici Hitne pomoći. Unatoč svemu, Torlak je preminuo u splitskoj bolnici nedugo potom.

Nastavio je kretanje Varošem da bi minutu kasnije pucao u Marina Ožića Paića zvanog Pajser koji je stajao na skuteru Suzuki Burgman u susjednoj uličici.

Ubio ga je s dva metka u leđa, a jedan hitac je pogodio automobil s dvoje mladih koji su se slučajno zatekli u blizini... Ukupno je ispalio 36 metaka, a "Kalašnjikov" je odbacio putem.

Zavadlav je potom otišao u obiteljski stan na Skalicama, gdje je nedugo zatim zazvonio kućni telefon. Pozivatelj je bio neočekivan: djelatnik Centra za socijalnu skrb je posumnjao, vidjevši u medijima snimku mladića koji s kalašnjikovom šeta kvartom te doznavši za imena žrtava, kako je u pitanju upravo Filip.

Nakon kratkog razgovora s Filipom Zavadlavom, telefon je dospio u ruke oca Ante Zavadlava. S njime se uspio potom dogovoriti da se nađu u obližnjem kafiću, zabrinuti terenski savjetnik CSS je čak predložio da će pozvati psihijatra. Doista su se i našli u kafiću te je upravo djelatnik Centra pozvao policiju te na neki način "dogovorio" predaju. Filip Zavadlav je uhićen istog dana oko 18.20 sati u kafiću "Borsalino" na Skalicama.

Već sutradan je osumnjičeni za zločin za koji može dobiti čak 50 godina zatvora prebačen u Svetošimunsku bolnicu, Bolnicu za osobe lišene slobode, zbog suicidalnih misli koje je imao. Kasnije se saznalo da danima nije spavao niti jeo, pišu 24 sata.

Tagovi: Filip Zavadlav, trostruko ubojstvo u Splitu, Branko Šerić
PROČITAJ I OVO
Varaždinska bolnica zapošljava medicinske sestre i njegovatelje na 60 dana
ZAPOŠLJAVANJE
Varaždinska bolnica zapošljava medicinske sestre i njegovatelje na 60 dana
VARAŽDIN - U Općoj bolnici Varaždin nastavlja se trend sve većeg broja hospitaliziranih pacijenata zbog Covida-19 i sve manjeg broja dostupnih djelatnika za rad, pa se hitno zapošljavaju medicinske sestre i njegovatelji na 60 dana, priopćili su u petak iz bolnice.
Najmanje dvanaest poginulih i preko 400 ranjenih u potresu u Izmiru (VIDEO)
POTRES
Najmanje dvanaest poginulih i preko 400 ranjenih u potresu u Izmiru (VIDEO)
Najmanje dvanaest poginulih i preko 400 ranjenih u potresu u Izmiru (VIDEO)
IZMIR - Tursku su nakon silovitog potresa magnitude 7 pogodila još 84 potresa.
Osmero mrtvih u potresu na grčkom otoku Samosu
TRAGEDIJA
Osmero mrtvih u potresu na grčkom otoku Samosu
ATENA - Osmero ljudi, uključujući dvoje mladih na grčkom otoku Samosu, poginulo je u snažnom potresu koji je u petak pogodio Tursku i Grčku. a prema dostupnim podacima među stradalima nema Hrvata.
Prosvjed zaposlenih jer KB Dubrava postaje u potpunosti covid bolnica
NEZADOVOLJSTVO
Prosvjed zaposlenih jer KB Dubrava postaje u potpunosti covid bolnica
ZAGREB - Ispred KB Dubrava u petak je održan prosvjed zaposlenika - liječnika i medicinskih sestara - nezadovoljnih što se ta bolnica u cijelosti pretvara u ustanovu za liječenje covid pozitivnih pacijenata.
HLK: U traganje za kontaktima uključiti i 1200 zdravstvenih radnika s burze
INICIJATIVE
HLK: U traganje za kontaktima uključiti i 1200 zdravstvenih radnika s burze
ZAGREB - Hrvatska liječnička komora (HLK) pozdravila je u petak inicijativu Ministarstva zdravstva za osnivanjem pozivnih centara za praćenje kontakata oboljelih od covida-19 i predložila da se u traganje za kontaktima uključi i 1200 zdravstvenih radnika sa Zavoda za zapošljavanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE