GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Redukcije pitke vode u Istri ostaju na snazi

Redukcije pitke vode u Istri ostaju na snazi
VODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2022 / 19:00
Autor: SEEbiz / H
PULA - Mjere redukcije prvog stupnja pitke vode u Istarskoj županiji ostaju na snazi, zaključeno je u utorak na redovnoj, tjednoj sjednici Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe u Istarskoj županiji.

Dosadašnji učinci mjera, koje se primjenjuju od 17. srpnja, su zadovoljavajući, no, razina vode u akumulacijama i izvorima nije se povisila zbog premalih količina padalina na području Istarske županije u proteklom i ovom tjednu, pa mjere redukcije pitke vode ostaju na snazi.

Župan Boris Miletić istaknuo je kako se mnoge europske zemlje suočavaju s nezapamćenom sušom, posljedica čega su rekordno niski vodostaji i nestašica pitke vode te uvode restriktivnije mjere nego što su to one u Istarskoj županiji.

Toplinski valovi i suša, nažalost, traju već nekoliko mjeseci ne samo u Hrvatskoj odnosno u Istri i u Gorskom kotaru, već i u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i susjednoj Sloveniji.

Svjedoci smo nepovoljnih vremenskih uvjeta koji nas prisiljavaju na štednju pitke vode te zahvaljujem istarskim građankama i građanima, kao i gostima koji borave u Istri na odgovornosti koju su pokazali otkad traju mjere redukcije i postignutim rezultatima. Samo zajedničkim naporima uspjet ćemo prebroditi ovo izazovno razdoblje i osigurati dovoljnu količinu pitke vode u Istri do kraja ove rekordne turističke sezone, rekao je župan Miletić.

Tagovi: Redukcije vode u Istri, Boris Miletić
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE