GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Čistoće koji su bacali otpad u isti kamion dobit će izvanredni otkaz

Radnici Čistoće koji su bacali otpad u isti kamion dobit će izvanredni otkaz
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2023 / 20:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trojica radnika zagrebačke Čistoće u petak poslijepodne dobili su poziv kako bi im se uručio izvanredni otkaz, doznaje Večernji list.

Epilog je to istrage koja se provela nakon što se u javnosti početkom godine pojavila snimka na kojoj spomenuti radnici u naselju Središće u isto vozilo prazne više kontejnera namijenjenih za različite vrste otpada.

Nakon što su identificirani, vozač i dvojica djelatnika dobili su poziv šefa smjene na očitovanje, govori Nenad Molc iz Novog sindikata radnika Čistoće.

“Čuo sam se s vozačem koji je dobio otkaz i njemu je od šoka pozlilo te se javio liječniku. On je trebao već večeras ići u noćnu smjenu”, ističe Molc.

Dodaje kako su i dvojica radnika zadužena za pražnjenje kontejnera također objasnila cijelu situaciju.

“Oni su kadrovskoj službi objasnili kako su prazne kontejnere za ostali otpad koristili ne bi li u njih rukama prikupili plastiku koja je bila pobacana oko spremnika, a zbog koje nisu mogli pristupiti njegovom pražnjenju”, pojašnjava sindikalist.

Ističe i kako su 5. siječnja zatražili očitovanje direktora Davora Vića o mjerama poduzetim za zaštitu radnika u novim okolnostima odvoza otpada koje traju od listopada.

“Kontejneri su pretrpani, pogotovo za plastiku i nama nitko nije objasnio što da radnik u tom slučaju učini. Radnici onda u strahu da ih netko ne prijavi i da ne dobiju otkaz jer nisu počistili vlastitim rukama taj otpad podižu s tla i ubacuju u kamion”, pojašnjava Molc problematizirajući uvjete u toj gradskoj tvrtci, a zbog koje su sada trojica djelatnika sankcionirana.

“K tome kako bi vozač koji je također dobio otkaz, mogao znati što se ubacuje u kamion kada on po propisima ne smije napustiti vozilo – pita se sindikalist te za sljedeći tjedan najavljuje pokretanje peticije za ostanak trojice radnika u Čistoći. U prikupljanju potpisa priključit će im se i ostali sindikati koji su krajem godine održali prosvjed nezadovoljni uvjetima za radnike”, ističu.

Podsjetimo, objava snimke iz Središća izazvala je sumnju među Zagrepčanima i oporbenjacima koji se pitaju ima li smisla odvajati otpad. Stanari Središća u kasnim večernjim satima snimili su kamion Čistoće koji istovremeno odvozi sve vrste otpada. Objava snimke izazvala je val razočaranja među Zagrepčanima i oporbenim političarima koji se pitaju zbog čega uopće odvajati i kupovati ZG vrećice.

Iz Uprave Holdinga početkom siječnja poručili su kako je riječ o izoliranom incidentu te najavili sankcije za odgovorne. Kazali su i kako se nadaju da ovo neće utjecati na nove navike građana vezano za odvajanje otpada jer se, od uvođenja novog sustava, smanjuje količina miješanog otpad.

Tagovi: Čistoća Zagreb, Tomislav Tomašević, odvajanje otpada, Nenad Molc, Novi sindikat
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE