GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putina tek sada očekuju pravi problemi

Putina tek sada očekuju pravi problemi
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2023 / 07:43
Autor: SEEbiz / N1 info
MOSKVA - Putina sada čekaju pravi prblemi. Više stručnjaka reklo je za CNN da, iako je ruski predsjednik preživio sukob, sada izgleda slab – ne samo svijetu i svojim neprijateljima, već i vlastitom narodu i vojsci.

To bi moglo predstavljati rizik ako unutar Moskve postoje skeptici ili suparnici koji vide priliku da potkopaju Putinov položaj.

“Da sam na mjestu Putina, brinuo bih se za one ljude na ulicama Rostova koji kliču Wagnerovcima dok odlaze”, rekla je Jill Dougherty, bivša šefica moskovskog ureda CNN-a i dugogodišnja stručnjakinja za ruske poslove.

Dougherty navodi d aneki Rusi vjerojatno podržavaju Wagnerovce ako im kliču, unatoč tome što su pokušali izvesti državni udar. "Što god bilo, to su stvarno loše vijesti za Putina.”

Mnogo toga ostaje nejasno, primjerice što će se dogoditi s Prigožinovom ulogom u Wagneru i ratu u Ukrajini i hoće li svi njegovi borci biti angažirani u ruskoj vojsci.

Wagner grupa je "neovisna borbena četa" s drugačijim uvjetima od ruske vojske, rekao je u subotu umirovljeni bojnik američke vojske Mike Lyons za CNN. Na primjer, Wagnerovi borci su bolje hranjeni od vojske – što znači da bi potpuna asimilacija bila teška.

"Možda će se neki odvojiti", dodao je. “Ti ljudi su odani čovjeku, Prigožinu, a ne zemlji, ne misiji. Mislim da imamo puno više pitanja na koja trenutno nema odgovora.”

Opasnost nije prošla ni za šefa Wagnera, kažu stručnjaci. “Putin ne oprašta izdajicama. Čak i ako Putin kaže: ‘Prigožine, ti idi u Bjelorusiju’, on je i dalje izdajica i mislim da Putin to nikada neće oprostiti”, rekla je Jill Dougherty, bivša šefica moskovskog ureda CNN-a i dugogodišnja stručnjakinja za ruske poslove.

Prigožin bi mogao biti ubijen u bjelorusiji, dodala je. No, to je teška dilema za Moskvu jer sve dok Prigožin "ima neku vrstu podrške, on je prijetnja, bez obzira gdje se nalazio".

Tagovi: Vladimir Putin, Rusija, Jevgenij Prigožin, Wagner
PROČITAJ I OVO
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
Potvrđena nova hrvatska vlada
OČEKIVANO
Potvrđena nova hrvatska vlada
ZAGREB - Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih
TUNEL
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih

BEOGRAD - Putnički i teretni vlak sudarili su se u Beogradu oko 18.30, prenose srpski mediji.

Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
PORUKE
Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
ZAGREB - Mjesec dana od izbora Hrvatska će dobiti novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej Plenković.
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
CRNE PROGNOZE
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
BERLIN - Portal Redakcijske mreže Njemačke (RND) objavio je opširnu reportažu o životu u Hrvatskoj, „najmlađoj članici EU-a“. Riječ je o korupciji i visokoj inflaciji, o oduševljenju EU-om i mladima koji napuštaju zemlju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE