GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putin stao na kinesku stranu u politizaciji odgovornosti za koronavirus

Putin stao na kinesku stranu u politizaciji odgovornosti za koronavirus
KINA-RUSIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2020 / 09:57
Autor: Matej Balen
PEKING – S rastućim brojem međunarodnih lidera država koji počinju tražiti krivca za pandemiju, ruski predsjednik je dao podršku kineskom vodstvu, te ocijenio upiranje prsta prema Kini neprihvatljivim.

U najnovijem telefonskom razgovoru kineskog i ruskog predsjednika, Xi je zatražio međunarodnu podršku u smanjivanju politizacije pandemije korona-virusa, nakon što su američki i francuski predsjednik, ali i britanski političari pojačali kritike prema Kini zbog kasne početne reakcije nakon pojave zaraze u Wuhanu.

„Politizacija pandemije ne pridonosi međunarodnoj suradnji, a Kina i Rusija bi trebali tijesno surađivati u očuvanju globalne zdravstvene sigurnosti“, rekao je Xi ruskom predsjedniku.

„Rusija i Kina i dalje stoje ujedinjeni u suradnji i podršci“, odgovorio je Putin te dodao da „Postoje ljudi koji pokušavaju ocrniti Kinu po pitanju izvorišta virusa, što nije prihvatljivo ponašanje“.

Trump sve snažnije upire prstom prema Kini, pokušavajući objasniti razloge za trenutno 670 tisuća zaraženih Amerikanaca te 34 tisuće preminulih, skrećući pažnju medija na mogućnost da je virus „pobjegao“ iz kineskog laboratorija. Francuski predsjednik je izrazio sumnju u točnost kineskih izvještaja po pitanjima pandemije, a možda najoštriji je bio Dominic Raab, koji je zamjenio oboljelog britanskog premijera Johnsona, te najavio da će britanski odnosi sa Kinom u budućnosti biti mnogo drugačiji, te da odgovori na neka pitanja moraju biti odgovoreni.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova na optužbe odgovara da moraju biti potkrepljeni znanstvenim dokazima, a ne spekulacijama.

Tagovi: Vladimir Putin, Xi Jinping, koronavirus u Rusiji, Dominic Raab, koronavirus u Kini
PROČITAJ I OVO
HDZ i DP postigli dogovor o novoj Vladi
DOGOVOR
HDZ i DP postigli dogovor o novoj Vladi
ZAGREB - Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.
Domovinski pokret postavio novi uvjet
UVJET
Domovinski pokret postavio novi uvjet
ZAGREB - Član Predsjedništva Domovinskog pokreta Mario Radić, koji slovi kao glavni šef stranke, želi biti ministar u novoj Vladi.
Pupovac: Ne mislim da je Plenković imao izbora
BIVŠI PARTNER
Pupovac: Ne mislim da je Plenković imao izbora
ZAGREB - “Pozicioniramo se na poziciji koja je iznimno delikatna. Od ove godine, u narednom razdoblju, bit će još delikatnija”, kazao je Pupovac.
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE