GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putin: Cijeli svijet se smije onom što se događa u Americi

Putin: Cijeli svijet se smije onom što se događa u Americi
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2024 / 07:48
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin za svoju pobjedu na izborima je rekao kako je ona pokazala da je Moskva bila u pravu što se suprotstavila Zapadu i poslala svoje trupe u Ukrajinu.

Putin je osvojio rekordnih 88 posto glasova na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Rusiji, pokazale su izlazne ankete i prvi službeni rezultati, čime je učvrstio svoju vlast, iako su tisuće protivnika organizirale simbolične podnevne prosvjede na biračkim mjestima.

Putin je pristašama u pobjedničkom govoru u Moskvi rekao da će dati prioritet rješavanju zadataka povezanih s onim što je nazvao ruskom “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini i da će ojačati rusku vojsku.

“Pred nama je puno zadataka. Ali kada smo konsolidirani, bez obzira tko nas želi zastrašiti, potisnuti – nitko nikada nije uspio u povijesti, nije uspio sada, neće uspjeti ni u budućnosti”, rekao je Putin.

Pristaše su mu skandirale “Putin, Putin, Putin” kada se pojavio na pozornici i “Rusija, Rusija, Rusija” nakon što je održao pozdravni govor.

Potaknuti oporbenim čelnikom Aleksejem Navaljnim, koji je prošlog mjeseca umro u arktičkom zatvoru, tisuće protivnika prosvjedovalo je u nedjelju u podne protiv Putina na biračkim mjestima u Rusiji i inozemstvu.

Putin je novinarima rekao kako smatra da su ruski izbori demokratski i da prosvjed protiv njega inspiriran Navaljnim nije imao nikakvog utjecaja na ishod izbora.

Kazao je kako je smrt Navaljnog bila “tužan događaj” i potvrdio da je bio spreman obaviti razmjenu zatvorenika u koju je bio uključen i oporbeni političar.

Na pitanje američke TV mreže NBC je li njegov reizbor bio demokratski, Putin je kritizirao američki politički i pravosudni sustav.

“Cijeli svijet se smije onome što se događa (u Sjedinjenim Državama)”, rekao je te dodao “ovo je samo katastrofa, a ne demokracija.”

“…Je li demokratski koristiti administrativne resurse za napad na jednog od kandidata za predsjednika Sjedinjenih Država, koristeći između ostalog i pravosuđe?” upitao je, očito misleći na četiri kaznena postupka protiv republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Tagovi: putin, rusija, biden, trump, navaljni
PROČITAJ I OVO
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE