GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pupovac: Pitanje nestalih treba depolitizirati

Pupovac: Pitanje nestalih treba depolitizirati
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2023 / 13:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, gostujući u subotnjoj emisiji Hrvatskoga radija "Intervju tjedna", komentirao je posjet premijera Andreja Plenkovića Subotici, naglasivši da pitanje nestalih osoba treba depolitizirati.

Plenković je jučer sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić otvorio novo sjedište Hrvatske manjine u Srbiji, Hrvatski dom Ante Grgića, koji je financirala hrvatska Vlada. Premijer je stigao u Vojvodinu na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, pa se nije radilo o službenom ni radnom posjetu Srbiji.

Odnosi Hrvatske i Srbije napredovali zahvaljujući suradnji dviju manjina

"U Srbiji nema negativnih odjeka, barem ne u medijskim napisima, a reakcije u samoj Subotici, naročito unutar institucija hrvatske zajednice su više nego odlične", rekao je Pupovac o Plenkovićevom posjetu.

Naglasio je kako je taj posjet bio potreban Hrvatima u Srbiji, a samo oni koji nisu svjedočili programu i poslanim porukama mogu širiti negativne poruke.

Na komentar novinarke o slaboj popraćenosti događaja u srpskim medijima Pupovac je rekao kako je najvažnije da nema negativnih komentara te da je bila riječ o objektivnom informiranju o glavnim porukama koje su poslali Brnabić, Plenković i predstavnici Hrvata u Srbiji.

"To je mnogo za ovdašnji prostor, kao što je inače mnogo i za nas u Hrvatskoj kada imamo nepristrano i objektivno informiranje o nekom događaju", kazao je.

Predsjednik SDSS-a ocijenio je kako su posjet i otvoreni razgovori premijera i premijerke dviju zemalja pokazatelj da su odnosi koji su godinama bili zamrznuti, a povremeno obilježeni i oštrom retorikom, zapravo napredovali suradnjom dvije manjinske zajednice, Hrvata i Srba iz Srbije i Hrvatske.

"Sam posjet je već velika stvar i rekao bih nešto što je u ovim okolnostima više nego dovoljno, a to je da se odnosi među Hrvatskom i Srbijom ne slamaju na leđima Hrvata u Srbiji i Srba u Hrvatskoj", poručio je.

O mogućim izborima u Srbiji, Pupovac smatra kako je teško reći hoće li i kada do njih doći, a nadolazeći dani puni su velikih pitanja s kojima se suočava Srbija, regija i međunarodna zajednica.

"U tom smislu bi napredak između Hrvatske i Srbije svakako bio značajna pomoć akterima međunarodne zajednice koji nastoje smiriti konfliktne okolnosti na relaciji Beograd-Priština i na teritoriju samoga Kosova" kazao je.

Tagovi: mILORAD pUPOVAC, NESTALI, sRBIJA
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE