GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pupovac izgubio živce nakon predaje liste

Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2024 / 13:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.

Pupovac, Jeckov i Šimpraga su ujedno i kandidati SDSS-a u 12. izbornoj jedinici.

Njihov izborni program i predizborna kampanja vodi se pod sloganom “Hrvatska treba Srbe”.

Pupovac je rekao da Hrvatska treba Srba da njezina zemlja ne bi bila sa svim prazna. “Da njezini mještani imaju susjede. Da oni koji vode restorane imaju pouzdane ljude koji će uslužiti ljude, da oni koji idu u kazalištu mogu pogledati dobru predstavu, da bi arene i koncertne dvorane bile pune i da bi ljudi prema svom izboru mogli odabrati ono što im je blisko”, rekao je.

“Važno je da u Saboru ima Srba da bi mogli govoriti o narodu koji je više isprepleten s hrvatskim narodom nego ijedan drugi narod. A Srbi trebaju pozitivnu i otvorenu Hrvatsku, bez obzira nalazili se tu vjekovima ili su nedavno došli”, dodao je.

Rekao je kako im je bilo tijesno u protekle četiri godine u političkom djelovanju.

Upitan je postoji li mogućnost da bude u vladi Zorana Milanovića, rekao je da je njegova osobna povijest i povijest političkih odnosa nešto odvojeno. “Sasvim sigurno je da se politika ne gradi omalovažavanjem, negiranjem ili vrijeđanjem protivnika. Tko god da to čini i gradi na tome svoju politiku, a ima ih više, mi politiku tako ne prakticiramo i za to se nismo opredijelili. Kada smo mogli, surađivali samo sa svima koji su bili spremni za drugačiju politiku. Toliko mogu reći u ovim okolnostima, a da ne sudjelujem u tuđim kampanjama”, naveo je Pupovac.

Kaže da nije novina da njihova stranka odlučuje o budućoj vladi. “Bilo je slučajeva u kojima nismo mogli prihvatiti, i nismo prihvatili, njihove politike. Za nas to tada nije bilo dobro, ali je bilo dobro za Hrvatsku. Ako donosimo teške odluke, onda ćemo ih teško i donositi”, dodao je.

Branka Bakšić Mitić je jučer na N1 televiziji izjavila da se Srbima na Baniji prijeti da. ako neće glasati za SDSS, da neće imati prijevoz do bolnice. “Mi to ne moramo provjeravati, mi znamo što naši predstavnici rade i zašto su tamo, a to je da ljudima koji ne mogu sami doći do liječnika, dućana ili čak prijatelja omogućimo besplatan prijevoz u svakom smislu, ne samo financijskom. Bili bismo bijednici kada bismo radili drugačije”, rekao je.


“Ako je to netko uradio misleći da to radi u naše ime, mogu samo reći mi to ne radimo. Onaj tko tvrdi da mi to radimo taj ne govori istinu, a bojim se i da laže. Ne prvi, ni zadnji put. Mediji koji su to objavili nisu provjeravali pa neću opovrgavati nešto što nije provjereno”, dodao je.

“Mislite li da je Turudić jedini radi protiv ove zemlje? Mislite li da je malo onih koji prostore državnih institucija koriste za političke obračune? Koje institucije služe za političko obračunavanje? Kada smo se mogli, izuzeli smo se od toga, ali kada nismo mogli to nismo učinili. Hrvatskoj treba obnova institucija, ne onih koji će služiti u svrhu obračuna. Sanjam taj dan”, istaknuo je.

Tagovi: pupovac, sdss, šimpraga
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE