GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pucnjava na Kosovu: Jedan policajac ubijen, drugi ranjen, još se čuju rafali

Pucnjava na Kosovu: Jedan policajac ubijen, drugi ranjen, još se čuju rafali
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2023 / 11:57
Autor: SEEbiz
PRIŠTINA - Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na severu KiM, saopštila je direkcija policije u Prištini.

Prilikom obavljanja policijskih poslova, u 02.34 u Severnoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most, te je ulaz mosta bio blokiran“, saopštila je policija.

Tri jedinice su, dodaje policija, krenule u pravcu lokacije.

„Čim su stigle na mesto blokade, naišle su na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz različitog arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su upucana dva policajca“, navodi se u saopštenju.

Jedinice policije, kako tvrde, reagovale su u samoodbrani i uspele su da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje pogođenih kolega.

„Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog, dok je drugi povređen“, navodi se u saopštenju.

Portal Kossev prenosi da su meštani Banjske uplašeni i opisuju da se noćas vodio „pravi mali rat“.

Nekolicina kosovskih specijalaca pod punom opremom, njih najmanje četvoro, stacionirani su na izlazu iz Zvečana, kod mosta, neposredno pre skretanja za Žerovnicu i Žitkovac, seoski put koji vodi dalje ka Banjskoj.

U razmaku od 50 metara, dalje ka Žitkovicu i Žerovnici zatičemo novu grupu kosovskih specijalaca.

Potom, na putnom pravcu od Šaren kamena do Banjske, što je jedan od puteva kojim se nastavlja iz pravca okolnih zvečanskih sela, dalje ka Banjskoj, stacionirano je još pripadnika specijalnih jedinica Kosovske policije sa dugim cevima, pancirnim prslucima.

Sastanak Saveta bezbednosti Kosova, sazvan posle noćašnjeg napada na severu Kosova u kom je jedan policajac ubijen a drugi ranjen, završen je oko 11 časova ali nije poznato koje su odluke donete.

U međuvremenu, prištinski mediji javljaju da se na severu Kosova ponovo čuju pucnji i da je u toku razmena vatre između "srpskih kriminalnih grupa" i kosovske policije.

Tagovi: Kosovo, Banjska, Albin Kurti
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
HDZ I OPORBA
Plenković: Milanović je mali miš, nastojimo približiti stavove s DP-om
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer obraća se javnosti nakon sjednice predsjedništva te stranke.
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE