GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Protuudar ukrajinske vojske u Bahmutu, Zelenski optimističan

Protuudar ukrajinske vojske u Bahmutu, Zelenski optimističan
PREOKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2023 / 08:20
Autor: SEEbiz / klix.ba
KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će vratiti svaki dio teritorija koji je Rusija otela Ukrajini, dok su njegovi vojnici na prvoj crti obrane Ukrajine teritorijalno napredovali u Bakhmutu.

"Nećemo ostaviti nijedan komad naše zemlje neprijatelju, tiranija neće vladati nigdje. Moramo vratiti slobodu i sigurnost cijeloj ukrajinskoj zemlji", rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

Njegovo obraćanje uslijedilo je nekoliko sati nakon što su ukrajinske trupe, uključene u teške borbe za kontrolu nad istočnom regijom Donjecka, rekle da su potisnule ruske trupe do dva kilometra u nekim mjestima u blizini Bakhmuta.

"Tamo provodimo učinkovite protunapade", rekao je sinoć na Telegramu Oleksandr Sirsky, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga.

Sirski je rekao da su jedinice ruske plaćeničke skupine Wagner u nekim dijelovima zamijenjene jedinicama regularne ruske vojske.

"Ove slabije obučene jedinice sada su poražene", rekao je zapovjednik, dodajući da se bitka za Bahmut nastavlja.

Osnivač ukrajinskog bataljuna Azov, Andrij Biletskii, izjavio je na Telegramu da je teritorij potpuno slobodan od ruskih vojnika te da su najmanje dvije ruske brigade poražene i zarobljene.

Podsjećamo, branitelji 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine porazili su postrojbe 72. motorizirane brigade ruske vojske u blizini grada Bakhmuta, oslobodili dio teritorija i zarobili određeni broj vojnika.

Prema informacijama koje je 3. jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine objavila na Telegramu, jedna ruska brigada u blizini Bakhmuta potpuno je uništena.

Tagovi: ukrajinka vojska, Bahmut, Volodimir Zelenskij, pukovnija Azov
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE