GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Protest ispred RIK-a, građani tvrde da su izbori pokradeni

Protest ispred RIK-a, građani tvrde da su izbori pokradeni
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2022 / 20:44
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Ispred Republičke izborne komisije (RIK), u 19.30h je počeo protest protiv "izborne krađe", na poziv Skupštine slobodne Srbije i Ekološkog ustanka.

Nekoliko stotina građana blokiralo je Ulicu kralja Milana između zgrada Predsedništva Srbije i Skupštine Srbije u kojoj je sedište RIK-a. Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka rekao je za N1 da će od RIK-a tražiti javno prebrojavanje svih glasačkih listića.

Jovanović je za N1 na samom početku protesta rekao da je taj skup organizovan kako bi upitali predsednika RIK-a ko je i kad odlučio da ta institucija sinoć zatvori svoja vrata za medije.

„Večeras ćemo sačekati zvanične podatke o izlaznosti, broju glasača i nepravilnostima kojih je definitivno bilo, pošto ovo juče nisu bili regularni izbori“, istakao je Jovanović.

Najavio je i da će tražiti javno prebrojavanje svih glasačkih listića.

Poručio je da će odbraniti svaki glas i da neće dozvoliti "izbornu krađu" ni u Beogradu, ni u Srbiji.

Radomir Lazović iz pokreta "Ne davimo Beograd" okupljenim građanima je poručio da je "Beograd većinski rekao ne i Aleksandru Vučiću, i Aleksandru Šapiču i Goranu Vesiću".

"Ovo što sada vidimo je da je Beograd spreman za promene. Pozivamo sve političke organizacije koje ne pripadaju vladajućem režimu da se izjasne i da učestvuju u ovoj smeni vlasti u Beogradu, vreme je došlo, to je ovaj trenutak", rekao je Lazović.

Ukoliko to ne žele, dodao je Lazović, neka to javno kažu i ostanu u ovom mraku u kom se Beograd i Srbija nalaze.

Lazović je rekao i da tim za kontrolu izbora koalicije "Moramo" još uvek radi, analizira svaki listić, i da će izaći sa detaljnim izveštajem.

Tagovi: Republička izborna komisija, Aleksandar Jovanović Ćuta, ekološki ustanak, Radomir Lazović, Ne davimo Beograd, Vladimir Dimitrijević
PROČITAJ I OVO
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
SMIRIVANJE
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE