GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prigožin viđen u Sankt Peterburgu

Prigožin viđen u Sankt Peterburgu
POMILOVAN?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2023 / 07:36
Autor: SEEbiz / klix.ba
SANKT PERESBURG - Osnivač ruske plaćeničke paravojne organizacije Wagner Jevgenij Prigožin viđen je na konferenciji koju je organizirao Vladimir Putin sa brojnim afričkim zemljama u Sankt Peterburgu.

Predstavnici čak 49 afričkih zemalja prisustvuju dvodnevnom samitu čijije domaćin Rusija u Sankt Peterburgu. Ipak, zanimljivo je da je konferenciju, čiji je Putin domaćin, posjetio i donedavni izdajnik Kremlja Jevgenij Prigožin.

Prema fotografijama sa samita Prigožin se slobodno kreće u Rusiji te je pozirao novinarima prilikom susreta sa čelnicima iz Afrike. Svakako Afrika je područje gdje Wagner grupa godinama ratuje kao plaćenička grupa za različite interese.

Treba podsjetiti da se Prigožin prije nešto više od mjesec dana suprotstavio Putinu krenuvši sa svojim jedinicama ka Moskvi poslije pobune. Ipak do veće eskalacije nije došlo, a situacija se smirila uz posredstvo bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Putin je poručio da će oni koji su se suprotstavili Kremlju biti kažnjeni, a Prigožin je ubrzo stigao u Bjelorusiju. Od tada Wagner više ne ratuje u Ukrajini.

Od tada je objavljen samo jedan snimak Prigožina, navodno u Bjelorusiji. Ipak, sada se očito slobodno kreće i u Rusiji. Samo ostaje pitanje, da li se pomirio s Putinom ili je sve bila predstava osmišljena u Kremlju.

Tagovi: Jevgenij Prigožin, Vladimir Putin, Rusija, wagner
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE