GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Željko Šojer

Preminuo Željko Šojer
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 19:27
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U nedjelju 2. svibnja 2021. napustio nas je u 64. godini života naš kolega Željko Šojer, dugogodišnji novinar i urednik koji se bavio ponajviše informatičkim i poslovnim temama.

S diplomom Filozofskog fakulteta u Zagrebu, na kojem je završio hrvatski jezik i književnost, novinarsku je karijeru počeo u Večernjem listu kao redaktor, a nastavio kao novinar i urednik. Željko će posebno ostati zapamćen kao pokretač prvoga redovitog informatičkog priloga u nekim domaćim dnevnim novinama. Sredinom 1990-ih, kao već iskusan novinski profesionalac, u Večernjem listu pokrenuo je prilog „Računala“ predvodeći tim mladih suradnika.

Bilo je to vrijeme kada informatičke teme nisu bile uobičajene u domaćim velikim medijima te se o njima pisalo samo u specijaliziranim časopisima. Upravo su „Računala“ prvi put iz tjedna u tjedan donosila te teme najširem krugu čitatelja, te imala golem utjecaj u popularizaciji IT-a u Hrvatskoj. „Računala“ su se sadržajno širila, a nakon preimenovanja u „Link“ prilog je u svojim najboljim danima imao i po 16 stranica tjedno vrhunskog štiva o novim tehnologijama.

Nakon odlaska iz Večernjaka, Željko je radio u Poslovnom dnevniku, a potom je bio jedan od pokretača poslovnih dnevnih novina Business.hr. Ostavio je velik trag u domaćem IT novinarstvu, a kolege će ga pamtiti po njegovoj za novinarstvo netipičnoj smirenosti, blagoj naravi, te vrhunskom poznavanju tema kojima se bavio.

Iza sebe je ostavio kćeri Tenu i Lanu. Ispraćaj će biti u petak 7. svibnja u 12 sati u zagrebačkom krematoriju na Mirogoju.

Tagovi: Željko Šojer, Večernji list, Poslovni dnevnik, Business.hr
PROČITAJ I OVO
Milanović uputio poziv Plenkoviću da sazovu sjednicu Vijeća za obranu
POZIV
Milanović uputio poziv Plenkoviću da sazovu sjednicu Vijeća za obranu
DELNICE - Predsjednik Republike Zoran Milanović u izjavi za medije u utorak u Delnicama komentirao je nabavu vojnih aviona, te objavio kako je predsjedniku Vlade RH uputio poziv da sazovu sjednicu Vijeća za obranu na istu temu, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.
Ričard o većini u Vijeću: Vidjet ćemo tko nosi veću torbu
ZADARSKO ČUDO
Ričard o većini u Vijeću: Vidjet ćemo tko nosi veću torbu
ZADAR - Enio Meštrović Ričard, koji je na izborima za gradonačelnika Zadra osvojio treći rezultat - 5913 glasova, odnosno 23,49%, najveće je iznenađenje izbora u Zadru. Za N1 je komentirao činjenicu da je njegova lista za gradsko vijeće osvojila 7 mandata te će i o njima ovisiti budućnost zadarske politike.
Anušićev uspjeh postaje problem za Plenkovića
HDZ
Anušićev uspjeh postaje problem za Plenkovića
OSIJEK -  Anušić je svoj, ne libi se iznijeti stav, upozoriti na probleme ili izraziti neslaganje. Stalno je na terenu i ljudi mu vjeruju. Pa, bez njega ne bi osvojili Osijek - govori jedan istaknuti HDZ-ovac o Anušiću.
Tomašević: Idemo u preustroj gradske uprave
HOĆE LI BITI OTKAZA?
Tomašević: Idemo u preustroj gradske uprave
ZAGREB - Naše pravo je da tražimo od pročelnika i direktora gradskih poduzeća da stave mandat na raspolaganje, naše je pravo da ocjenjujemo njihov rad, a naše je pravo da imenujemo nove pročelnike putem javnog natječaja, što hoćemo, rekao je Tomašević.
Austrija u lipnju prekida cijepljenje AstraZenecom
CIJEPLJENJE
Austrija u lipnju prekida cijepljenje AstraZenecom
BEČ - Austrija će negdje u lipnju prestati koristiti AstraZenecino cjepivo zbog neredovitih isporuka i narušene reputacije tog proizvoda čime slijedi primjer Norveške i Danske koje su ga prestale inokulirati zbog rijetkih, ali ozbiljnih komplikacija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE