GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo zapovjednik pukovnije Azov

Preminuo zapovjednik pukovnije Azov
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2023 / 08:16
Autor: SEEbiz / index.hr
KIJEV - Oleh Mudrak, zapovjednik 1. bataljuna pukovnije Azov, preminuo je ovih dana, potvrdio je njegov nećak Danilo na svom Instagramu.

Mudrak je proveo šest mjeseci u ruskom zarobljeništvu i preživio eksploziju u logoru za ratne zarobljenike Olenivka. Iz ruskog zarobljeništva je pušten u rujnu prošle godine. Njegov nećak nije otkrio uzrok smrti, piše Ukrajinska Pravda.

Oleh Mudrak je branio Mariupolj još 2014., a sudjelovao je i u žestokim borbama za čeličanu Azovstal nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači prošle godine. Ruske snage su ga zarobile nakon što su ukrajinske snage napustile Azovstal, a u rujnu je vraćen u Ukrajinu u sklopu razmjene za zarobljenike, prenosi Index.

Radilo se o velikoj razmjeni u kojoj je prokremljovski orijentiran ukrajinski oporbeni političar Viktor Medvedčuk zamijenjen za 200 ukrajinskih zatvorenika.

"Prvo nam je ponuđeno da vratimo 50 naših ljudi u zamjenu za jednog od onih u pritvorskom centru Službe sigurnosti Ukrajine. Razgovarali smo. Inzistirali smo. Broj od 50 porastao je na 200", kazao je tada Zelenski.

Podsjetimo, pripadnici pukovnije Azov i drugih postrojbi su se predali u svibnju prošle godine nakon što su više od dva mjeseca držali položaj u golemoj čeličani Azovstal i branili Mariupolj, važan lučki grad na jugu Ukrajine. Ruski režim je pukovniju Azov zbog veza s krajnjom desnicom koristio kao jedno od opravdanja za pokretanje invazije na Ukrajinu.

Vijest o Mudrakovoj smrti je na Twitteru objavio i savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko. Uz izraz sućuti je priložio i fotografiju koja prikazuje Mudraka prije i nakon ruskog zarobljeništva.

Tagovi: Oleh Mudrak, pukovnija Azov, rat u ukrajini, Maiupolj
PROČITAJ I OVO
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
SMIRIVANJE
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE