GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potres od 7.6 u Japanu, najmanje četvoro mrtvih

Potres od 7.6 u Japanu, najmanje četvoro mrtvih
RAZORNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.01.2024 / 20:21
Autor: SEEbiz
TOKYO - Uništeni deseci zgrada, tisuće bez struje i upozorenje na tsunami u četiri države posljedica su potresa magnitude 7.6 koji je u ponedjeljak pogodio Japan. Mediji pišu o jednoj poginuloj osobi.

Potres je pokrenuo valove visoke oko jedan metar uz obalu, a vlasti upozoravaju da bi mogli uslijediti veći. Japanska meteorološka agencija posebno je upozorila prefekture Ishikawe, Niigate i Toyama. Za Ishikawu je prvotno izdano upozorenje o velikom tsunamiju, prvi put od potresa 2011., no to je upozorenje kasnije ublaženo. Osim u Japanu, upozorenja su izdana i u susjednim Korejama i Rusiji.

U posljednjih 12 sati u Japanu je zabilježeno više od 100 potresa, pokazuju podaci japanske meteorološke službe. Potresi su krenuli u 7:10 po lokalnom vremenu, a izmjerene su magnitude od 2.9 do 7.6 po Richteru. Epicentar većine potresa bio je u blizini Notoa u Ishikawi.

Uništeni deseci zgrada, tisuće bez struje i upozorenje na tsunami u četiri države posljedica su potresa magnitude 7.6 koji je u ponedjeljak pogodio Japan.

Sva upozorenja na tsunami izdana ranije danas smanjena su, priopćila je japanska meteorološka agencija.

Više od 36.000 kućanstava ostalo je bez struje u prefekturama Ishikawa i Toyama, objavio je operater Hokuriku Electric Power. Japanski nuklearni operater priopćio je da nisu potvrđene nikakve nepravilnosti u nuklearnim elektranama duž Japanskog mora.

Usluge brze željeznice do Ishikawe obustavljene su, dok su telekom operateri Softbank i KDDI izvijestili o prekidima telefonskih i internetskih usluga u Ishikawi i Niigati, prema njihovim web-stranicama.

Japanski zračni prijevoznik ANA vratio je četiri zrakoplova koji su krenuli prema zračnim lukama u Toyami i Ishikawi nakon potresa, dok je Japan Airlines otkazao većinu letova za regije Niigata i Ishikawa do kraja dana.

Tagovi: japan, potres
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE