GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potres 5.4 po Richteru pogodio Crnu Goru, osjetio se i na jugu Hrvatske

Potres 5.4 po Richteru pogodio Crnu Goru, osjetio se i na jugu Hrvatske
PODRHTAVANJE TLA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2024 / 07:21
Autor: SEEbiz
PODGORICA - U ranim jutarnjim satima, u 4 sata i 6 minuta, Crnu Goru pogodio je potres magnitude 5.4 prema Richteru, objavio je crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Naveli su kako to odgovara epicentralnom intenzitetu od VII stupnjeva na Mercallijevoj ljestvici. Potres se osjetio diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Prema prvim informacijama, epicentar je bio uz samu granicu Crne Gore i BiH, nedaleko od Gacka, 28 kilometara od Nikšića. Iz Seizmološke službe Hrvatske priopćili su kako su njihovi seizmografi zabilježili jak potres magnitude 5.6 po Richteru 56 kilometara sjeveroistočno od Dubrovnika.

Procijenjena dubina potresa je oko deset kilometara. Za sada nema informacija o ozlijeđenima niti o materijalnoj šteti. Iz crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju navode kako je potres mogao izazvati određenu materijalnu štetu u području epicentra.

Nedugo nakon prvog podrhtavanja tla, u 4 sata i 14 minuta dogodio se novi potres nešto slabijeg intenziteta od 3.1 stupnja prema Richteru, ali ovaj put s bosanskohercegovačke strane granice. U 4 sata i 30 minuta, na teritoriju Crne Gore uslijedio je još jedan potres istog intenziteta.

Najsnažnije podrhtavanje osjetilo se širom Dalmacije, posebno na dubrovačkom području, ali izvješća dolaze i iz Splita i Šibenika, objavili su lokalni mediji. "Snažan potres. Probudili su se svi ukućani iz sna", napisao nam je čitatelj iz Splita.

Više od 300 korisnika EMSC-a javilo je kako se potres osjetio u Hrvatskoj. "Dobro je treslo", "Dugo i snažno", "Probudilo me. Jako i dugo", "Umrla sam od straha", "Probudio nas, dugo je trajao", "Cca 10-ak sekundi" i "Dobro je zaljuljalo", glase neke od reakcija.

Tagovi: potres u Crnoj Gori, Gacko, Nikšić, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE