GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podignuta optužnica protiv Donalda Trumpa

Podignuta optužnica protiv Donalda Trumpa
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2023 / 07:45
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Velika porota na Manhattanu podigla je optužnicu protiv Donalda Trumpa nakon istrage o tajnoj isplati porno zvijezdi Stormy Daniels, čime je postao prvi bivši predsjednik SAD-a koji se suočio s kaznenim optužbama iako se još jednom kandidirao za Bijelu kuću, rekao je izvor iz tamošnjeg pravosuđa.

Optužbe, proizašle iz istrage koju vodi demokratski okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg, mogle bi preoblikovati predsjedničku utrku 2024. godine. Trump je ranije rekao da će nastaviti kampanju za nominaciju Republikanske stranke ako bude optužen za zločin.

Konkretne optužbe još nisu poznate, a optužnica će vjerojatno biti objavljena u narednim danima, piše New York Times. Trump će u tom trenutku morati otputovati na Manhattan radi uzimanja otisaka prstiju i druge obrade.

Braggov ured i odvjetnik koji zastupa Trumpa nisu za sada komentirali navode.

Trump (76) tražio je reizbor 2020., ali ga je porazio demokrat Joe Biden.

Trump je lažno tvrdio da je izgubio od Bidena zbog izborne prijevare i nazvao je istragu koja je dovela do njegove optužnice “političkim lovom na vještice”.

Trump: Ovo je politički progon

Trump je objavio izjavu neposredno nakon izglasavanja optužnice protiv njega.

“Ovo je politički progon i miješanje u izbore kakvo se još nije dogodilo. Od vremena kada sam sišao pokretnim stepenicama u Trump Toweru, pa čak i prije nego što sam položio zakletvu kao vaš predsjednik, radikalni lijevi demokrati – neprijatelji vrijednih muškaraca i žena ove zemlje – pokrenuli su lov na vještice kako bi uništili pokret Make America Great Again”, napisao je Trump.

Tagovi: Donald Trump, Trump Organization, Ivanka Trump
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE