GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković uzvratio Milanoviću: MUP nije trač baba

Plenković uzvratio Milanoviću: MUP nije trač baba
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2023 / 18:11
Autor: SEEbiz
OPATIJA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković je prokomentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića:

“Njegov komentar polazi iz temeljne postavke da on misli da je njegov model upravljanja onaj koji imamo u Hrvatskoj. Kad njegov Ured za protokol pošalje dopis u odjel MUP-a, on pretpostavlja da u tom odjelu MUP-a kod zaposlenika i službenika postoji momentalni refleks da što god stigne odmah se obavijesti premijera. Ako je to bilo u njegovo vrijeme možda, to tako ne funkcionira u našoj Vladi. Da se njegov protokol dopisom obraća nekom odjelu u MUP-u, ostaje na toj razini.

MUP nije trač baba da o takvoj informaciji obavještavaju bilo koga pa ni mene. To im nije posao. Postoje drugi načini komunikacije kad dolaze strani gosti u Hrvatsku. Više me zanima je li normalno da hrvatska javnost prihvati da Dodik dolazi u Hrvatsku, a Milanović o tome ne obavještava javnost. Kakvi su to tajni razgovori? Ja sam to saznao tako da sam vidio Vučića koji se smije je li bio na ostrvu Braču ili Hvaru, a bitno mu je samo da je let bio helikopterom MUP-a Srbije.”

“Dodik kad inače prolazi kroz Hrvatsku, veleposlanstvo BiH napiše notu Ministarstvu vanjskih poslova s detaljima puta, to je normalna komunikacija. Ovdje je takva nota izostala”, dodao je.

Naglasio je da ne zna o čemu se radilo na sastanku: “Ne znamo o čemu su govorili, niti smo znali da će doći, niti nas je konzultirao. Milanovićevi jataci nas često optužuju da se ne konzultiramo s njima, a ovdje imate primjer da izabrani dužnosnik BiH dolazi u Hrvatsku helikopterom MUP-a Srbije, a vi me pitate bismo li ga primili da se najavio. Naravno da bi. Pitajte Milanovića kakav je karakter susreta – poslovni, neformalni… Ne znam na čiju je inicijativu pozvan, to pitajte Milanovića.”

Na pitanje hoće li skoro pozvati Vučića, podsjetio je da je nedavno bila premijerka Ana Brnabić te da je on sam krajem lipnja bio u Srbiji: “Uvijek ima potrebe za susrete. Moramo kroz dijalog riješiti brojna neriješena pitanja, uvijek na sastancima o tome razgovaramo. Odnosi su opterećeni još iz vremena Miloševićeve agresije na Hrvatsku. Ali imamo interes za gospodarsku suradnju.”

Na pitanje je li riješio krizu u pravosuđu, rekao je da ne zna o kakvoj je krizi riječ. “Štrajk je gotov nakon što smo postigli dogovor. Nemamo podatke da nedostaje radnika. Imamo podatke o onima koji rade.”

“Što se nas tiče, situacija je zrela da to bude i sutra. Neka se druga strana očituje”, rekao je o situaciji u VSOA-i.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Milorad Dodik, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE