GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković smijenio ministra Filipovića, Lovrinčević više neće biti savjetnik

Plenković smijenio ministra Filipovića, Lovrinčević više neće biti savjetnik
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2023 / 16:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je Nacional objavio da je posebni savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića nudio lokalnoj televiziji Mreži TV zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, premijer Andrej Plenković je reagirao i smijenio ga. Time automatski i njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević napušta tu poziciju.ž

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije

Nakon što je Nacional objavio da je posebni savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića nudio lokalnoj televiziji Mreži TV zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, oglasio se i sam Jurica Lovrinčević.

Obećane uplate išle su preko 200 tisuća eura unutar tri mjeseca, međutim Lovrinčević je, prema pisanju tjednika, zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica novca predviđenog za kupnju oglasnog prostora.

Poslove je Lovrinčević, piše Nacional, dogovarao s novinarom Mreže TV Marinom Vlahovićem, od kojeg je tražio da nagovori direktora televizije da prihvati Lovrinčevićevu ponudu.

Lovrinčević se o svemu oglasio na Linkedinu, demantirajući ove navode. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Kako trenutno nisam u Hrvatskoj, a vezano uz medijske objave u nastavku je moja reakcija:

Nikada – baš nikada – tijekom svoje karijere nisam uzeo niti imao potrebu tražiti ili uzeti proviziju, mito, “kovertu”, “kickback” ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže.

Naime, niti imam potrebu uzeti jer općepoznato je da mi novca ne nedostaje i svoju sam imovinu stekao na tržištu i na sve uredno platio poreze i davanja, a isto tako takav je postupak u suprotnosti s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju.

Nije ovo prvi udar da bi se mene diskreditiralo i maknulo s puta. Istina, ovaj puta nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično spakiran. I dok će se javnost zabavljati time i imati zaokupljenu pažnju, na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desetinama i stotinama milijuna eura.

Ovoliko za početak…”, objavio je Lovrinčević.

Tagovi: plenković, filipović, lovrinčević, mreža tv
PROČITAJ I OVO
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
MUKE
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
ZAGREB - Nedostatak djelatnika, visoke cijene rada i materijala usporavaju oporavak građevinskog sektora, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Horváth, u kojem je sudjelovalo više od 30 članova upravnih odbora građevinskih kompanija.
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE