GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković s Banožićem o ponudi Vlade SAD-a za Bradley

Plenković s Banožićem o ponudi Vlade SAD-a za Bradley
BRADLEY
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2022 / 19:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izvijestio je u ponedjeljak na svom Twitter profilu da je održan sastanak s ministrom obrane Mariom Banožićem i predstavnicima MORH-a i Oružanih snaga RH vezano uz ponudu Vlade SAD-a za opremanje HV-a borbenim vozilima pješaštva Bradley.

"Sastanak s ministrom Banožićem i predstavnicima @MORH - OSRH o ponudi Vlade SAD-a za opremanje Hrvatske vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley. Želimo da investicija za Hrvatsku kopnenu vojsku bude dugoročno dobra i održiva", napisao je danas popodne premijer Plenković na svom Twitter profilu.

MORH je na svojim internetskim stranicama prošli tjedan, 28. prosinca 2021., objavio da je ministar obrane Mario Banožić sudjelovao u Banskim dvorima na radnom sastanku s premijerom Plenkovićem i članovima Vlade te predstavnicima Oružanih snaga RH na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS. Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije – na kopnu, moru i u zraku.

Također, razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS. U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o toj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku, priopćili su 28. prosinca iz MORH-a.

Tagovi: Andrej Plenković, Bradleyi, Bradley, Mario Banožić, Đuro Đaković
PROČITAJ I OVO
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE