GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ovlastili smo djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova

Plenković: Ovlastili smo djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2023 / 12:40
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak u Dubrovniku na svečanom uručivanju ugovora korisnicima Dubrovačko-neretvanske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

“Kada gledamo malo unazad, ovdje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji se dosad u našem mandatu ovdje ukupno uložilo, kroz suradnju Vlade, grada i županije, više od milijardu eura europskih sredstava, sam grad Dubrovnik više od 300 milijuna eura. Dovršetak projekta Pelješkog mosta i pristupnih cesta dao je jednu potpuno novu dimenziju Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ulaganja u bolnicu u Metkoviću, aglemoracije pa do različitih potpora i podrška koje je Vlada davala u vrijeme covida”, rekao je Plenković.

“Sve to, uz već ranije završenu zračnu luku, govori da smo omogućili jugu Hrvatske praktički ravnopravni status koji on godinama zbog prometne izoliranosti nije imao i mislim da iz tog razloga možemo biti zadovoljni”, dodao je.

Komentirao je i sastanak oko VSOA-e. “Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova sljedećih mjesec dana.”

Podsjetimo, danas istječe mandat ravnatelju Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Ivici Kinderu. Nakon otvorenog sukoba predsjednika Vlade i Republike, u tijeku su konzultacije o rješenju kako bi se razriješio spor o imenovanju čelnika VSOA-e.

Tagovi: Andrej Plenković, VSOA
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE