GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Odgovornost za Jakuševec je na Zagrebu

Plenković: Odgovornost za Jakuševec je na Zagrebu
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2023 / 11:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zagrebu se održava sjednica Vlade. Uvodno je predsjednik Vlade Andrej Plenković govorio o aktivnostima proteklog tjedna.

Prvo je govorio o 28. konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP 28) te sastanku na vrhu ”World Climate Action Summit” u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Rekao je da su govorili o potezima Hrvatske u pogledu borbe protiv klimatskih promjenama.

Podsjetio je i da su u Hrvatsku došla prva vojna vozila Bradley, koja su dijelom poklon SAD-a, a dijelom plaćena hrvatskim sredstvima. “Vozila će biti adaptirana u biti tvronici Đuro Đaković.”

“Time se dodatno jačaju sposobnosti Hrvatske kopnene vojske i povećava hrvatski doprinos kolektivnoj sigurnosti saveznika u okviru NATO-a, a Hrvatskoj vojsci pružaju se još veće mogućnosti za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama SAD-a”, rekao je.

Kazao je i da su on i ministar Vili Beroš ovog tjedna u Osijeku otvorili Hitni bolnički objedinjeni prijem.

Osvrnuo se i na odron na Jakuševec. “Pitanje i odgovornost za Jukuševac je na razini Grada Zagreba, a što se tiče rješavanja ovog pitanja, mi ćemo, kao što to radimo svugdje, dati svoj doprinos iznalaženju rješenja. Izražavamo potporu ozlijeđenom radniku, a što se tiče rješavanja ovog problema mi ćemo razgovarati s predstavnicima Grada i dati svoj doprinos rješavanju problema koji očito postaje ozbiljan problem i što se tiče sigurnosti radnika.”

Premijer je rekao da mu je ministrica poljoprivrede kazala da jutros nema nijedan novi slučaj afričke svinjske kuge.

“Politika Vlade je snažna potpora svinjogojcima, našoj poljoprivredi, Slavoniji”, rekao je te podsjetio koliko je Vlada poticaja isplatila te odštete za eutanizirane životinje. Što se tiče prosvjeda, jučer ih je bilo 18, danas ih je cca. 20. Vlada je tu, država je tu, sredstva su tu i oni će biti kompenzirani za štete koje su pretrpjeli”, rekao je Plenković.

Govorio je i o stadionu Maksimir.

“Mi ćemo danas usvojiti odluke o sklapanju dvaju sporazuma o razumijevanju, jedan sa Zagrebačkom nadbiskupijom, drugi s Gradom Zagrebom, a u vezi rekonstrukcije stadiona i izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u Zagrebu, što će biti na zadovoljstvo brojnih vjernika. Vodili smo intenzivne razgovore kako bismo riješili dugogodišnji spor u vezi sa zemljištem u Maksimiru i time realiziramo temeljni preduvjet za početak izgradnje primjerenog stadiona Dinama i hrvatske preprezentacije. Te razgovore koordinirao je potpredsjednik Branko Bačić”, rekao je Plenković.

Mjesta gdje će Crkva dobiti zemljišta su: Botinec, Sveta Klara, Jakuševec, Blato, Jelkovec, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevec, Kajzerica, Špansko i Trnjanska Savica.

Tagovi: plenković, tomašević, jakuševec
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE