GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković odgovorio Milanoviću: Njegovo ponašanje je bizarno

Plenković odgovorio Milanoviću: Njegovo ponašanje je bizarno
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 17:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović dao je izjavu u Čakovcu u kojoj je nastavio sukob s premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Ponovno ponavljam pitanje premijeru kojim sam to riječima 2016. zasijao sjeme mržnje?

Sve je relativno. To je vjerojatno izraz iz njegove maturalne radnje. To nije prepucavanje. Optužio me da sijem mržnju, to nije prepucavanje. Ne razumijem što je relativiziranje, to morate pitati stručnjaka za hrvatski jezik Plenkovića.

Relativiziranje napada? Je li to istina? Što uopće znači relativizirati, može još neki primjer od gospodina Plenkovića? To ništa ne znači u duhu i slovu hrvatskog jezika", kazao je Milanović.

Plenković mu je danas uoči sastanka u HDZ-u odgovorio.

"Zna on to jako dobro, to što se pravi nevješt, to je njegov problem", kazao je premijer na pitanje kako je to Milanović 2016. posijao sjeme mržnje.

"Ključno je da je ponašanje Milanovića bizarno. Tri su točke problematične. Imamo izjave koje su na neki način kod dijela sugrađana podrivale ono što je radila vlada, stožer, epidemiolozi... Kada kaže da je korona kao karijes, onda je to podrivanje struke.

Imate ponašanje u kontekstu slučaja Janaf. Tu se ja moram zapitati je li problem što se nadležna tijela bore protiv korupcije. Očito on ima neki problem.

Treći moment, pucnjava na Markovu trgu, što je kazneno djelo s elementima terorizma, gdje se relativizira taj događaj i minimizira", kazao je Plenković.

Milanović tvrdi da je na dan napada dao potporu Plenkoviću.

"On je nazvao, kratko smo razgovarali, ali nisam to doživio kao potporu", kaže Plenković.

"2016. je posijao sjeme mržnje i agresije. On to zna. Neka on to kaže. Ako je toliko nevješt, neka ostane nevješt", kazao je Plenković na ponovljeni upit o tome što je točno mislio svojom izjavom da je Milanović 2016. posijao sjeme mržnje.

"Već je polako patetičan. Nije da mi se ulazi u prepucavanje. Napad se dogodio kod Banskih dvora, na Trgu sv. Marka 2. Ne znam što on zaziva, ali ovako kako je suradnja i potpora o kojoj on govori, ne vidim je nigdje", zaključio je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, afera Janaf, pucnjava na Markovu trgu
PROČITAJ I OVO
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
AUTOR STIHOVA
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
ZAGREB - Rock glazbenik Jura Stublić, autor pjesme “Rijeke pravde”, čijim je stihovima predsjednik Republike Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu na parlamentarnim izbornima, rekao je kako mu se to čini pozitivno, dodavši da autori i pišu pjesme zato da ih drugi pjevaju i koriste
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE