GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković odgovorio Milanoviću koji ga je napao zbog huliganskog divljanja u Splitu

Plenković odgovorio Milanoviću koji ga je napao zbog huliganskog divljanja u Splitu
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2024 / 17:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković je, nakon obilaska gradilišta na Gornjem Gradu, odgovorio predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, koji je prozvao vrh MUP-a zbog nereda u Splitu i njegovu vladu, rekavši da je zadnji koji može bilo što komentirati.

"Onaj tko krši Ustav i zakone svojim primitivizmom, prostaklukom, divljaštvom, nepoštivanjem institucija je zadnji koji može bilo što komentirati. Policija je reagirala, prevenirala je veću eskalaciju tih nereda na Poljudu, ministar je reagirao, ja sam reagirao, čak i Hajduk. Mi smo uvijek oni koji osuđuju svaku vrstu nasilja", poručio je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković komentirajući predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji je zbog jučerašnjih navijačkih nereda u Splitu prozvao vrh MUP-a.

Ponovio je nekoliko puta da je Milanović kršitelj Ustava, koji zajedno sa SDP-om nastoji oformiti kvazi koaliciju spasa te fabricira ozračje krize u Hrvatskoj. "Zadnji je koji može prozivati bilo koga u Hrvatskoj", opetovao je Plenković.

Govoreći o optužbama Možemo! vezano za uplitanje poljske ekstremne desnice u izborni proces u Hrvatskoj plaćanjem oglasa HDZ-a, Plenković je istaknuo da je Google već priopćio da je došlo do pogreške.

"Puno je problematičnije od toga što je Google pogriješio to da su se ovi nesposobni iz Možemo!, zbog kojih je Grad najprljaviji ikada, zbog kojih su nesnosne prometne gužve i zbog kojih Zagrepčani plaćaju, nažalost, najveći porez na dohodak, ulovili za nekakve detalje na društvenim mrežama. To je njihov domet i to je na njihovu sramotu", rekao je.

Odbacio je ikakvu vezu HDZ-a sa strankom Pravo i pravda iz Poljske.

Upitan kako je doživio poruke Komisije HBK "Iustitia et pax" uoči izbora, a koju su mnogi shvatili kao poziv biračima da glasaju za HDZ, Plenković je odgovorio da su se "uzvrpoljili mnogi protivnici Vatikanskih ugovora, oni koji pristaju biti jataci kršitelja Ustava, koji su osam godina u oporbi i ostat će još četiri godine u oporbi."

"Crkva ima veliku ulogu u povijesti hrvatskog naroda, u očuvanju našeg identiteta, uopće u hrvatskoj državnosti i ima pravo da artikulira svoje stajalište oko važnih društvenih zbivanja. A izbori za Hrvatski sabor su važno društveno zbivanje. Oni su kazali da se protive kršenju ustavnih i zakonskih pravila i načela i to je ono što je najvažnije. I nisu jedini koji su to rekli", poručio je uvjeren kako će HDZ obnoviti povjerenje građana na izborima 17. travnja i ostati na vlasti.

Novinari su ga pitali i za izjavu Ante Sanadera, kandidata u 9. izbornoj jedinici, koji je govoreći o manjku žena na listama u svim izbornim jedinicama i demografiji spomenuo kolegicu Nikolinu Baradić kazavši da ju je "cijelo vrijeme u Saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat Sabora ne dolazi besplatno" te da "vidi po Zagrebu kako žene vode samo pasiće, vrlo malo njih vodi djecu". Plenković je te izjave ocijenio neprimjerenima.

"Pogriješio je. Nazvao sam ga, on je odmah reagirao isti dan, ispričao se, kazao je da nije mislio tako. U svakom slučaju to nije politika naše stranke. Mi poštujemo svakoga, i kandidatkinje i kandidate, i apsolutno nije na bilo kome od nas da komentiramo ili aludiramo na nečiji privatni život", naglasio je.

No, dodao je vrativši se na izjave Milanovića, kako je "to puno benignije nego nazivanje vaših kolegica kreštalicama i neusporedivo s monstruoznom tezom o tome da je bivša predsjednica Ustavnog suda neka politička priležnica".

Upitan o porukama koje su izašle u javnost između ministra i potpredsjednika Vlade Olega Butkovića i bivše državne tajnice Josipe Pleslić, ex Rimac, o zapošljavanju, Plenković je kazao da nije vidio tu korespondenciju pa ne zna o čemu se radi, ali da će se potpredsjednik Vlade očitovati. "To je klasična priča, kao što je bila i prije izbora glavnog državnog odvjetnika", rekao je.

Tagovi: PLENKOVIĆ, MILANOVIĆ, TORCIDA
PROČITAJ I OVO
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE