GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Turudiću: Da se kandidirao netko bolji, možda bismo njega izabrali

Plenković o Turudiću: Da se kandidirao netko bolji, možda bismo njega izabrali
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 13:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković obišao je zgradu druge scene HNK u Zagrebu, a posjetio je i gradilište buduće zgrade Hrvatskog restauratorskog zavoda. Nakon toga stao je pred novinare i komentirao poruke koje su procurile u javnost, a koje je novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić razmjenjivao s Josipom Rimac.

'Ovo je pušteno iz isključivo politizirajućih razloga. Ne da bi se spriječilo izbor konkretnog kandidata, nego da bi ga privatna korespondencija diskreditirala, a nama politički naštetila. To je zla namjera', rekao je, kako prenosi N1, Plenković.

'Nitko od nas nije Turudiću rekao da se kandidira, sam se kandidirao. Mogao se kandidirati svatko tko je htio. Da se kandidirao netko bolji, možda bismo njega izabrali. Od ovih četvero koji su se kandidirali, on je bio najbolji', rekao je premijer.

'Ovdje nije bit Turudić, nego tajming puštanja, zlonamjernog puštanja, tih poruka ne bi li se učinila politička šteta Vladi', kaže Plenković na pitanja o puštanju u javnost SMS-ova koje je Turudić razmjenjivao s Josipom Rimac.

'To je ključ, to je jasno kao dan. Mi ne da nismo naivni, da nismo od jučer, nego ozbiljno govorimo da je to toliko štetno za društvo, političku kulturu, transparentnost, dijalog, narušavanje privatnosti ljudi, da je to sramota. Realno, ovo je sramota koja meni izaziva gađenje', kazao je Plenković, a izjavu je dao prije glasanja u Saboru.

'Da je ovdje postojala dobra namjera kod bilo koga tko radi nešto protiv kandidata i želi ga diskreditirati i zlonamjerno pušta informacije… To je pravosudni voajerizam. Ne mislim na sud, jer sud to nema. To može biti policija ili DORH, nema trećega. Sigurno nema interes gospođa o kojoj se radi. To je pušteno iz sustava. Tko je mogao imati dobronamjeran kut? Onaj tko je odmah trebao javno reći kad je vidio da se taj gospodin kandidirao… Nego je taj netko lukavo i perfidno čekao vikend pred glasanje da to baci jednim medijskim novinama', rekao je Plenković.

U Saboru je, podsjetimo, danas sa 78 glasova zastupnika Turudić izglasan kao novi glavni državni odvjetnik.

Tagovi: PLENKOVIĆ, TURUDIĆ, DORH
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE