GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: O sastavu Vlade razgovarat ćemo kada bude gotov

Plenković: O sastavu Vlade razgovarat ćemo kada bude gotov
TEHNIČKI PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2024 / 18:31
Autor: SEEbiz
POREČ - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je novinarima u Poreču potvrdio da od ponedjeljka nastavlja razgovore s ministrima, novim kandidatima za ministre, te s koalicijskim partnerima, o sastavljanju nove Vlade ne želeći govoriti o imenima novih ministara.

“Što se mene tiče sastav Vlade bit će obznanjen kada se sve dogovorimo. Sve ove spekulacije koje se mogu čuti zadnjih dana vama mogu biti interesantne, ali su najčešće nekorisne jer se s ljudima lopta. Stoga dopustite meni kao mandataru, a to činim treći put zaredom, da razgovaram. Najbolje je da imamo što manje spekulacija, pa onda ima više zadovoljnih i puno manje nezadovoljnih”, rekao je Plenković.

Nije tako htio odgovoriti na pitanje hoće li doći do, kako se u medijima nagađa, promjene u ministarstvu vanjskih poslova. “Ništa vam neću u ovom trenutku reći, jer nema potrebe. O sastavu Vlade razgovarat ćemo kada bude gotov. Jučer smo bili po mandat, dobili smo ga, jer smo to dokazali s odgovarajućim brojem potpisa koji je veći od 76. To je u ovom trenutku najvažnije”, poručio je premijer koji je u subotu zajedno sa suradnicima posjetio 30. međunarodnu izložbu vina i vinarske opreme Vinistra u porečkoj dvorani Žatika.

Na pitanje zašto je Hrvatska jučer na Općoj skupštini UN-a bila suzdržana na glasanju o palestinskom zahtjevu za punopravnim članstvom u Ujedinjenim narodima istaknuo kako je to “na tragu naše politike”.

“Mislim da je jedanaest članica Europske unije bilo suzdržano. To je ono što cijelo vrijeme tvrdimo – želimo mir, želimo suradnju, govorimo uvijek o konceptu dvije države, ali ne na ovakav način i zato je naša pozicija bila takva”, dodao je.

Govoreći o Vinistri ustvrdio je kako je ona svake godine sve bogatija ponudom, sa sve kvalitetnijim vinima, odličnim vinarima te je podsjetio da je upravo početkom tjedna, zajedno s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković. primio četiri regionalne organizacije vinara – Vinistru, Vina Dalmacije, Graševinu croaticu te Bregovitu Hrvatsku, odnosno sva četiri podneblja gdje, kako je rekao, “vinari obrađuju vinovu lozu i kreiraju sjajna vina i sjajne autohtone sorte”.

“Ova manifestacija je također sjajan dokaz zašto je Istra naša najjača turistička županija i najprivlačnija regija i zašto je gospodarstvo i kvaliteta života na ovom području na najvišoj razini”, zaključio je premijer Plenković.

Tagovi: plenković, frka petešić, grlić radman
PROČITAJ I OVO
Kina pokrenula opsežne vojne vježbe, okružila Tajvan
PRITISAK
Kina pokrenula opsežne vojne vježbe, okružila Tajvan
PEKING - Kina je pokrenula dvodnevne vojne vježbe oko Tajvana u, kako je nazvala, "kažnjavanju" za "separatistička djela", nekoliko dana nakon što je samovladajući otok prisegao za novog demokratski izabranog čelnika.
Plenković: Poraženi kršitelj Ustava trebao je dati ostavku
PREMIJER
Plenković: Poraženi kršitelj Ustava trebao je dati ostavku
ZAGREB - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ustvrdio je u srijedu kako se ‘teško poraženi kršitelj Ustava polako vraća u turu po Hrvatskoj’, umjesto da je dao ostavku i sakrio se u “mišju rupu” te nestao iz hrvatskog političkog prostora od sramote koju je nanio sebi i drugima.
Poduzetnik Danijel Tušak kandidira se za gradonačelnika Gospića
LOKALNI IZBORI
Poduzetnik Danijel Tušak kandidira se za gradonačelnika Gospića
GOSPIĆ - U tijeku je proces pristupanja i predaje prikupljenih potpisa Gradskom izbornom povjerenstvu grada Gospića u procesu prijevremenih izbora za mjesto gradonačelnika Grada Gospića.
Slovenija produžuje kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci
KONTROLE
Slovenija produžuje kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci
LJUBLJANA - Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci, odnosno do 21. prosinca, objavio je u srijedu slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar, prenosi slovenska agencija STA.
Oporba podržava povećanje plaća ministrima i premijeru
PLAĆE
Oporba podržava povećanje plaća ministrima i premijeru

ZAGREB - Oporbeni saborski zastupnici poručili su u srijedu da podržavaju ideju da se ministrima i premijeru Andreju Plenkoviću povećaju plaće jer smatraju da nije pravedno da službenici kojima su nadređeni imaju veće plaće od njih, a istovremeno manje odgovornosti na svojim funkcijama.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE