GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o optužbama iz Mosta: Pitanje je uvijek za čiji privatni interes oni rade

Plenković o optužbama iz Mosta: Pitanje je uvijek za čiji privatni interes oni rade
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 19:32
Autor: SEEbiz
NOVI VINODOLSKI - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje od 18 sati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Novog Vinodolskog.

Uz predsjednika Vlade su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić. Uoči svečane sjednice, Plenković se obratio medijima i komentirao aktualne teme.

Upitan za izbor novog glavnog državnog odvjetnika, Plenković je podsjetio kako izgleda procedura. ''Mogao se javiti svatko tko ispunjava uvjete", kazao je, kako prenosi Dnevnik.hr.

Upitan za optužbe iz Mosta kazao je da nije gledao njihovu konferenciju za medije, ali i poručio:

''Nebitno. I inače su oni nebitni kao politička opcija, a mislim da su reagirali oni iz kompanije koji trebaju reagirati. Ništa novo. Pitanje je samo uvijek za čiji privatni interes oni rade. To je ključ, kad god se sagledavaju njihovi medijski nastupi o tome treba voditi računa. Vidjeli smo to u aferi Most prije nekoliko dana, a ovo je nešto nalik na to.''

Saborski zastupnik iz redova Mosta Nikola Grmoja sazvao je danas ''bombastičnu konferenciju'', kako ju je ranije nazvao, kako bi iznio saznanja i informacije o "nizu teških kaznenih djela kojima je Plenkovićev povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško oštetio Fortenovu u korist tajkuna Vujnovca i tako mu praktički omogućio preuzimanje kompanije".

Odgovorio je i na pitanje je li i premijer Andrej Plenković imao saznanja o cijelom slučaju.

"Ovo je njegov korumpirani kadar. Imam li ja dokaze da je Plenković za to znao, nemam, ali je činjenica da je to njegov kadar omogućio Vujnovcu. Ja sam dokumente dobio nešto prije Božića, smatrao sam da nije vrijeme građanima uoči blagdana ovo predstavljati. Objavio sam ih sada kada smo sve provjerili, meni je drago da ste vi zainteresirani", komentirao je.

Tagovi: plenković, fortenova, agrokor, peruško, vujnovac, grmoja
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE