GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Nikad nije bilo više borbe protiv korupcije.

Plenković: Nikad nije bilo više borbe protiv korupcije.
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2023 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković poželio je svima sretan i blagoslovljen Božić te naglasio da danas, na Božić, nije dan za komentare božićne čestitke predsjednika RH Zorana Milanovića te dodao da će biti dana za to.

“Bit će dana za komentare. Danas nije taj dan”, rekao je Plenković na upit novinara kako je doživio Milanovićeve kritike da se izvršna vlast ne brine dovoljno za životni standard i da joj je svejedno za zlouporabu javnog novca i korupciju.

Rekao je i da Vlada brine za standard građana. “Naravno da brine”, odgovorio je na pitanje novinara brine li Vlada dovoljno za standard građana.

Istaknuo je da je tijekom sedam godina, u vrijeme isprepletenih kriza koje su imale svoju gospodarsku, socijalnu energetsku, zdravstvenu i sigurnosnu dimenziju – nema kojeg aspekta nije bilo – temeljni cilj Vlade bio da zadrži društvenu koheziju. “Da kroz tu isprepletenu i dinamičnu kriznu fazu i u prvom i u drugom mandatu prođemo skupa i da svi ostanemo na nogama i da unatoč tim krizama ostvarujemo strateške ciljeve i da gospodarski i socijalni standard građana”, rekao je.

Po meni, dodao je, brojevi sami govore za sebe i zato je jako važno da smo u tome uspjeli. “Uvijek se može više i bolje, ali u datim okvirima i okolnostima, mislim da je sve bilo solidno”, ocijenio je.

Na pitanje jesu li dovoljno osjetljivi na korupciju i zlouporabu javnog novca, Plenković je odgovorio da nikad nije bilo više borbe protiv korupcije.

“Mislim da nikad nije bilo više borbe protiv korupcije nego što je to pokazano u našem mandatu. Tu je pokazano i da nema nikoga tko je izuzet od pogona pravosudnih tijela. Prema tome, borbe protiv korupcije ima samo ako ima slučajeva. Ako imate razdoblja da nema slučajeva, kako znate da se netko bori protiv korupcije. Ovo je u biti i dokaz da se borimo protiv korupcije. Sve što smo radili u ovom mandatu mislim da itekako to potvrđuje, puno više u nečijim drugim mandatima”, rekao je.

Plenković je kazao da nije vidio anketu o premijerskim kandidatima, objavljenoj na Novoj TV, prema kojoj zasad uvjerljivo vodi, ali ima nešto manju podršku kao pojedinac nego HDZ , te je li iznenađen što Ivan Penava odmah iza njega kao kandidat za premijera.

“Uopće ne znam o čemu govorite, nisam se bavio s time. Bio sam sa sinom na dječjoj polnoćki i nisam pratio”, dodao je.

Komentirajući nerede u Srbiji i nasilje policije prema građanima rekao je da svako nasilje nije dobro. “Prema tome, treba jačati demokraciju, institucije i poštovanje istih načela”, dodao je.

O sueprizbornoj godini rekao je: “To ćemo dogodine”.

Tagovi: plenković, korupcija
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE