GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Nema potpunog zatvaranja ni propusnica za Uskrs

Plenković: Nema potpunog zatvaranja ni propusnica za Uskrs
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 15:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Plenković se osvrnuo i na epidemiološke mjere koje se mogu učekivati uoči Uskrsa.

“Strategija naše borbe protiv covida je da nema potpunog zatvaranja, Hrvatska nikad nije imala kompletno zatvaranje niti policijski sat. Nastojali smo održati život, školu, gospodarstvo, kina, kazališta, sve da život bude što bliže onome na što smo naučili do veljače prošle godine. Nažalost, epidemija imas svoju dinamiku i nove sojeve. Prije oko četiri tjedna smo bili u jako dobroj situaciji. Povećani broj zaraženih i hospitaliziranih upućuju na oprez”, kazao je Plenković i pozvao građane na osobnu odgovornost, piše N1.

“Sutra moramo poslati poruke županijskim stožerima. Ako je deset puta veći broj zaraženih u jednoj županiji u odnosu na drugu, onda tamo treba poduzimati mjere koje su primjerene da se ta dinamika zaraze smanji i da se ta žarišta lokaliziraju. Nije nitko govorio o propusnicama za Uskrs, nema nikakvih propusnica, to nije opcija”, proučio je premijer.

Što se tiče cijepljenja AstraZenecom, Plenković je rekao da se čeka odluka EMA-e.

“Napor je da se cijepi cijeli svijet.”

Premijer je rekao da je Hrvatska dosad naručila više Pfizera od AstraZenece, ali da se ne zna kakva će biti distribucija.

“Nastojimo dobiti pouzdane informacije kako bismo mogli procijepiti 70 posto populacije što prije”, rekao je Plenković.

“Što se mene tiče, ja ću se cijepiti AstraZenecom, nikakav problem ja s tim nemam. Čekamo mišljenje struke, to ne smije biti stvar političkog voluntarizma ili ekperimentiranja sa zdravljem građana”, dodao je.

Osvrnuo se i na usporenu isporuku cjepiva.

“Nastojat ćemo da se dinamika solidarnosti u ovoj fazi mora kompenzirati temeljem onih cjepiva koja se dostavljaju brže i više u odnosu na ona koja se dostavljaju sporije i manje”, kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na izbor predsjednika Vrhovnog suda.

“Ista retorika je bila 2017. godine tadašnje, a i sadašnje oporbe, govorimo o SDP-u. Moram priznati da mi se nije svidio taj sustav, mislim da je loš zato što u odnosu na tadašnju proceduru, izmjenom Zakona o sudovima smo željeli učiniti cijeli proces transparentnijim i informativnijim za sve aktere. Niti u zadnjoj primisli bilo koga nije bilo nekakvo ograničavanje tada predsjednice ili sada predsjednika. Ta teza ne stoji. Radimo zakon radi poboljšanja procedure”, kazao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, lockdown, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE