GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković napao Vanđelića: On se bavi politikom

Plenković napao Vanđelića: On se bavi politikom
ŽESTOKO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 15:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade dao je izjavu za medije.

Kazao je kako je posebno bitna odluka o beskamatnim zajmovima za područja pogođena potresom, prenosi N1.

- Država želi pomoći kako je to činila i dosad u različitim okolnostima - kazao je premijer, a onda se osvrnuo na nošenje maski u školama.

- Molimo sve roditelje, bez obzira na privatne stavove, poštujmo stavove epidemiologa i struke, i pomozimo djeci da što duže budu u razredima, da imaju nastavu u školi.

Komentirao je i odnos Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu koji si međusobno prebacuju lopticu odgovornosti za smještaj onih koji su u potresu ostali bez svega.

- Razgovarali smo jučer o obnovi i u Saboru, predstavili smo važne točke za izmjenu Zakona, svi rade na tome. Vlada je političko tijelo, ministar ima politički mandat, a ostali nemaju politički mandat nego su tu da obave stručan posao i svatko se treba držati onoga za što je nadležan, a ne se baviti politikom.

Na pitanje bavi li se Damir Vanđelić politikom, rekao je: - To je jasno kao dan. Ministar Horvat i sve službe dobile su zadatak da pripreme izmjene Zakona i da stvar krene naprijed. Nije pitanje osoba nego odgovornosti i obnova mora krenuti naprijed, dodao je.

Potom se osvrnuo i na izbor predsjednika Vrhovnog suda.

- Malo ćemo ponoviti tu temu. Profesorica Turković je već osam godina sutkinja Europskog suda za ljudska prava. Kada su se na Pantovčaku očito obavljale konzultacije oko predsjednika Vrhovnog suda, tada je očito veći broj ljudi bio kontaktiran. Jedna od osoba koju je Ured predsjednika kontaktirao, bila je profesorica Turković. Taj kontakt je bio dobar. Nije on to učinio jer smo mu mi rekli. Profesorica Turković, koja je ozbiljna, je osoba koja poštuje pravni poredak, poštuje načelo zakonitosti - rekao je Plenković i kazao kako se o profesorici Turković nije govorilo jer se čuvao njen ugled.

- Meni je bizarno, ako je istina da je predsjednik pitao tko je ta osoba - kazao je premijer osvrčići se na Milanovića koji je rekao kako nema pojma o čemu Plenković priča.

- To govorimo zato da se prestane insinuirati u javnosti da je HDZ protiv nečega - dodao je.

Govorio je i o COVID potvrdama u zdravstvu te rekao da se radi na jasnijim uputama, javlja Dnevnik.hr.

Tagovi: Andrej Plenković, Damir Vanđelić, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE