GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Može doći novi val migracija, moramo čivati granicu

Plenković: Može doći novi val migracija, moramo čivati granicu
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 18:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković dao je izjavu medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

"Nitko od lokalnih čelnika ne namjerava povećavati porez na dohodak", naglasio je na početku. Riječ je o primjeni načela fiskalne autonomije, dodao je.

Komentirajući izjavu Janeza Janše koji poziva Slovence na naoružanje rekao je:

"Procjene donosimo na temelju podataka naših službi – SOA i MUP. Obje institucije su dale svoje mišljenje. Svi su budni u ovom trenutku. Svjesni smo izmijenjene sigurnosne situacije. Ruska agresija na Ukrajinu izazvala je veliki izbjeglički val pa situacija terorističkog napada Hamas na Izrael zbog čega može opet doći novi val migracija. Granicu moramo čuvati čvrsto, a što se tiče zemalja izvan EU-a, želimo da što prije usklade vizni režim s trećim zemljama.

Što se tiče izjave, mi to ne bismo nikad rekli. Postoje institucije koje vode računa o redu i miru pa takve poruke nećete čuti što se nas tiče."

Govoreći o ustaškim pjesmama na utakmici rekao je:

"Osuđujemo neprimjerene pjesme, bilo na utakmicama naše lige ili međunarodnim, osuđujem i ovo u Gorici i ovo u Osijeku. Policija već postupa, koliko sam čuo. Moje mišljenje da je na sudovima donijeti adekvatne odluke i samo jasnom porukom da su to kažnjiva djela, moći ćemo to prevenirati. Očito dio ljudi želi provokacijama umanjiti sport. A što se tiče toga je li netko trebao napustiti utakmicu ili ne, ne znam, nisam bio, pitajte Milanovića zašto nije napustio utakmicu u Osijeku."

Govoreći o odlascima svojih ministara rekao je: "Koliko znam, samo dvoje ministara u mojim Vladama imaju problem s pravosuđem, a vezano za ministarski mandat – Žalac i Horvat. Nitko od ovih drugih nema nikakve veze s onim što su radili u mandatu. Od tog pustog narativa da su ministri otišli zbog pravosudnih problema, samo su dva slučaja vezana uz radnju počinjenu u mandatu. Nikome ništa nije dokazano."

Tagovi: Andrej Plenković, migranti, migracije
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE