GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Mladu generaciju godinama navikavaju da smo mi lupeži, trogloditi, bez zubi….

Plenković: Mladu generaciju godinama navikavaju da smo mi lupeži, trogloditi, bez zubi….
TAJNE SNIMKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2024 / 07:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacional je u nedjelju objavio audio zapis u kojem Plenković vrijeđa predsjednika Domovinskog pokreta, Ivana Penavu, kao i snimku o Zoranu Milanoviću i pojedinim hrvatskim medijima, od kojih, navodno, predsjednik prepisuje.

Nacional je objavio dio polusatnog monologa u kojem Plenković komentira mladu generaciju, posebno se osvrnuvši na slučaj riječkog kafića Three Monkeys. Vlasnika tog kafića, koji je HDZ-ovcima zabranio ulaz, naziva klokanom. U političkom diskursu smo tako, osim kravice Milove ministra mora, prometa i veza Olega Butkovića, dobili i malo egzotike – klokana.

U završnom dijelu govora Plenković je iznio i što misli o mladoj generaciji. O njima je rekao: “Mlada generacija. Netko tko danas ima 45 od dvadesete je naviknut da smo mi lupeži, trogloditi, bez zubi, koji ne znamo ništa… koje treba uništiti. I onda ti prije par godina stavlja anketu mislim čovjek HDZ-ovac, kad je onaj klokan iz Rijeke stavio karticu da ne smije ući HDZ-ovac. A zove se kafić Three Monkeys. Sjećate se toga? E, ne smijemo se smijati. Zaboravljate to. Tu smo sad čak malo, sad razmišljam jesmo li mi preplahi u tome. Samo sad ne bih bio više preplah. Što si ti bolji, to ti uzmu jedan prst, drugi, treći, četvrti, peti, nema ti ruku, pojede te i doviđenja. Onda ćemo pokazati puno više čvrstine, vojnički pravi s tim ljudima jer oni to rade s ciljem da nas e-li-mi-ni-raju. Shvaćate?”, poručio je.

Snimku poslušajte u nastavku:

Sjećate se slučaja Three Monkeys? Ako ste zaboravili, moramo se vratiti u vrijeme pandemije, u veljaču 2021. godine. Tad je vlasnik spomenutog riječkog kafića članovima, simpatizerima i glasačima HDZ-a poručio – u taj kafić nisu dobrodošli!

Vlasnik kafića je, naime, objavio na Facebooku da u povodu odluke kojom se caffe barovima od ponedjeljka omogućuje prodavanje “kave za van”, a što su do sada mogle činiti benzinske crpke, frizerski saloni i kiosci, moli sve članove, glasače i simpatizere HDZ-a da ne dolaze u njegov caffe bar jer – da jednostavno nisu dobrodošli. Naglasio je da su članovi HDZ-a, Vlada i premijer ponizili vlasnike kafića.

Tagovi: plenković, penava, three monkeys, index, nacional
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE