GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanović je imao zlu namjeru nanijeti štetu vladi

Plenković: Milanović je imao zlu namjeru nanijeti štetu vladi
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2024 / 12:28
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Na dnevnom redu današnje sjednice vlade je prijedlog zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (EU).

Vlada će donijeti i Program potpore za izostanak prihoda od svinjogojske proizvodnje zbog mjera suzbijanja afričke svinjske kuge, a bit će usvojen i zaključak o povećanju sigurnosti opskrbe plinom izgradnjom plinovoda Bosiljevo – Sisak – Kozarac i plinovoda Lučko – Zabok.

Premijer Andrej Plenković drži uvodnu riječ.

"Vidimo trend pada inflacije, projekcije su da će se tako i nastaviti"

"Državni zavod za statistiku objavio je podatke za inflaciju za siječanj. To je 4,1 posto, vidimo trend pada inflacije. Projekcije su da će se taj trend nastaviti", rekao je premijer Plenković u uvodnom govoru na sjednici Vlade.

"Sve je to povezano s politikom rasta plaća. Očekujemo povratnu informaciju Sindikata o našem prijedlogu i o našem nacrtu Uredbi. Imamo još 20-ak dana treba li se nešto još popraviti".

"Neto plaća u državnoj službi nakon reforme će biti veća za 54 posto spram ožujka prošle godine", rekao je. "Za višu stručnu spremu to povećanje je 43 posto, a za visoku stručnu spremu 24 posto", dodao je.

O odlukama Ustavnog suda

"Ovo je prvi put da je Zakon o trgovini izdržao test ustavnosti što je potvrda da smo vodili računa o uravnoteženom odnosu između prava i interesa trgovaca, zaposlenika i potrošača", poručio je Plenković.


"Režim od 16 radnih nedjelja trgovina je dobar kompromis. Konačna poruka – zaštita oko 200.000 radnika i radnica u trgovini. Što se izbornih jedinica tiče, za 80 posto birača se ništa ne mijenja, a za preostalih 20 posto se tek nešto mijenja."

O Turudiću

"Time je dovršen proces koji je započeo temeljem zakona koji nalaže da se taj proces pokrene šest mjeseci prije kraja mandata aktualnog glavnog državnog odvjetnika. Javila su se četiri kandidata i konsenzualno, s tim da ja zadnji izrazio mišljenje, je odlučeno da Turudić ima najbolji program. Nakon svega smo došli u finiš zanimljivog procesa, potpuno zakonitog.

Što se dogodilo? Dogodio se, po mom dubokom uvjerenju, jedan politički kontekst bez presedana, u kojem se predsjednik Milanović, temeljem ranijeg uvjerenja kao premijera, najedanput sjetio izvješća SOA-e iz 2015. Tražili su da se to izvuče iz arhive, ne bi li nam dobronamjerno signalizirali da obratimo pozornost na njih.

Za javnost je jako važno reći da je trebalo osam godina da dobijem papire koji se zovu operativna izvješća SOA-e. To je posebno važno za razumijevanje ove teme", rekao je Aleksandar Plenković.

"Milanović je imao zlu namjeru nanijeti štetu vladi"

"Problematičan je trenutak kada se to upozorava i detektiranje dobre namjere ili zle namjere u vezi konačnog odabira GDO-a od strane sabora. Čekao se trenutak tik pred glasanje. Druga, još zanimljivija situacija, se dogodila, da su podaci iz mjera Josipe Rimac korišteni da su strukture države, svi koji su imali uvid u ove podatke, a prije svega ih imaju ljudi iz USKOK-a.

I oni su propustili signalizirati vladi nešto što oni imaju pet godina, ali šute. I onda, gle čuda, te poruke budu plasirane u medijima, prvo jedan pa drugi, da ih objave netom prije glasanja za glavnog državnog odvjetnika.

Koliko se čekalo s tim informacijama, govori samo da su željeli nanijeti političku štetu i da su imali zle namjere."

"Milanović je imao zlu namjeru, htio je ciljano napraviti štetu vladi nakon potpuno transparentnog procesa", rekao je Plenković u uvodnom govoru.

Tagovi: PLENKOVIĆ, MILANOVIĆ, TURUDIĆ, DORH, INFLACIJA
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
NAJAVE
Pedro Sanchez najavio da će ostati španjolski premijer
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez najavio je da neće podnijeti ostavku te da će ostati na mjestu premijera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE