GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanović je imao zlu namjeru nanijeti štetu vladi

Plenković: Milanović je imao zlu namjeru nanijeti štetu vladi
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2024 / 12:28
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Na dnevnom redu današnje sjednice vlade je prijedlog zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (EU).

Vlada će donijeti i Program potpore za izostanak prihoda od svinjogojske proizvodnje zbog mjera suzbijanja afričke svinjske kuge, a bit će usvojen i zaključak o povećanju sigurnosti opskrbe plinom izgradnjom plinovoda Bosiljevo – Sisak – Kozarac i plinovoda Lučko – Zabok.

Premijer Andrej Plenković drži uvodnu riječ.

"Vidimo trend pada inflacije, projekcije su da će se tako i nastaviti"

"Državni zavod za statistiku objavio je podatke za inflaciju za siječanj. To je 4,1 posto, vidimo trend pada inflacije. Projekcije su da će se taj trend nastaviti", rekao je premijer Plenković u uvodnom govoru na sjednici Vlade.

"Sve je to povezano s politikom rasta plaća. Očekujemo povratnu informaciju Sindikata o našem prijedlogu i o našem nacrtu Uredbi. Imamo još 20-ak dana treba li se nešto još popraviti".

"Neto plaća u državnoj službi nakon reforme će biti veća za 54 posto spram ožujka prošle godine", rekao je. "Za višu stručnu spremu to povećanje je 43 posto, a za visoku stručnu spremu 24 posto", dodao je.

O odlukama Ustavnog suda

"Ovo je prvi put da je Zakon o trgovini izdržao test ustavnosti što je potvrda da smo vodili računa o uravnoteženom odnosu između prava i interesa trgovaca, zaposlenika i potrošača", poručio je Plenković.


"Režim od 16 radnih nedjelja trgovina je dobar kompromis. Konačna poruka – zaštita oko 200.000 radnika i radnica u trgovini. Što se izbornih jedinica tiče, za 80 posto birača se ništa ne mijenja, a za preostalih 20 posto se tek nešto mijenja."

O Turudiću

"Time je dovršen proces koji je započeo temeljem zakona koji nalaže da se taj proces pokrene šest mjeseci prije kraja mandata aktualnog glavnog državnog odvjetnika. Javila su se četiri kandidata i konsenzualno, s tim da ja zadnji izrazio mišljenje, je odlučeno da Turudić ima najbolji program. Nakon svega smo došli u finiš zanimljivog procesa, potpuno zakonitog.

Što se dogodilo? Dogodio se, po mom dubokom uvjerenju, jedan politički kontekst bez presedana, u kojem se predsjednik Milanović, temeljem ranijeg uvjerenja kao premijera, najedanput sjetio izvješća SOA-e iz 2015. Tražili su da se to izvuče iz arhive, ne bi li nam dobronamjerno signalizirali da obratimo pozornost na njih.

Za javnost je jako važno reći da je trebalo osam godina da dobijem papire koji se zovu operativna izvješća SOA-e. To je posebno važno za razumijevanje ove teme", rekao je Aleksandar Plenković.

"Milanović je imao zlu namjeru nanijeti štetu vladi"

"Problematičan je trenutak kada se to upozorava i detektiranje dobre namjere ili zle namjere u vezi konačnog odabira GDO-a od strane sabora. Čekao se trenutak tik pred glasanje. Druga, još zanimljivija situacija, se dogodila, da su podaci iz mjera Josipe Rimac korišteni da su strukture države, svi koji su imali uvid u ove podatke, a prije svega ih imaju ljudi iz USKOK-a.

I oni su propustili signalizirati vladi nešto što oni imaju pet godina, ali šute. I onda, gle čuda, te poruke budu plasirane u medijima, prvo jedan pa drugi, da ih objave netom prije glasanja za glavnog državnog odvjetnika.

Koliko se čekalo s tim informacijama, govori samo da su željeli nanijeti političku štetu i da su imali zle namjere."

"Milanović je imao zlu namjeru, htio je ciljano napraviti štetu vladi nakon potpuno transparentnog procesa", rekao je Plenković u uvodnom govoru.

Tagovi: PLENKOVIĆ, MILANOVIĆ, TURUDIĆ, DORH, INFLACIJA
PROČITAJ I OVO
Po Zagrebu hodao gol i sjekirom lupao po autima. U kući mu pronašli tijelo majke
SULUDO
Po Zagrebu hodao gol i sjekirom lupao po autima. U kući mu pronašli tijelo majke
ZAGREB - Zagrebačka policija danas u 14:25 zaprimila je dojavu o muškarcu koji na području Susedgrada bez odjeće hoda ulicom i sjekirom oštećuje automobile.
Božinović: EU neće više tolerirati zlouporabu bezviznog režima
MIGRANTI
Božinović: EU neće više tolerirati zlouporabu bezviznog režima
LUXEMBOURG - Europska unija neće još dugo moći gledati da neke susjedne zemlje nemaju usklađenu viznu politiku zbog čega raste pritisak na njezine vanjske granice, upozorio je u četvrtak hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Jandroković o Odboru za manjine: Čini se da smo došli do rješenja
OTKRIĆA
Jandroković o Odboru za manjine: Čini se da smo došli do rješenja
ZAGREB - Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je danas u emisiji Hrvatskog radija S Markova trga kako mu se čini da je vladajuća većina došla do rješenja oko izbora predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te da vjeruje kako će to pitanje skinuti s dnevnog reda.
Akcija europskih istražitelja u više županija, otkrili prevaru od par milijuna eura
UHIĆENJA
Akcija europskih istražitelja u više županija, otkrili prevaru od par milijuna eura
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitne dokazne radnje u više hrvatskih županija zbog sumnji na subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprava.
EU oštro kaznio Mađarsku
KAZNA
EU oštro kaznio Mađarsku

BRUXELLES - Sud EU-a kaznio je u četvrtak Mađarsku novčanom kaznom od 200 milijuna eura zbog toga što nije provela raniju presudu kojom je osuđena za kršenje prava azilanata.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE