GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Medijski aktivizam nadomješta nedostatke oporbe

Plenković: Medijski aktivizam nadomješta nedostatke oporbe
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2023 / 13:55
Autor: SEEbiz
PETRČANE - Predsjednik Vlade Andrej Plenković otputovao je u Petrčane te je sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Zadarske županije. Nakon sjednice izašao je pred novinare te je na početku upitan o novom ustroju izbornih jedinica.

"Situacija je jednostavna. Ustavni sud je rekao da treba manje-više uskladiti glasove po izbornim jedinicama", odgovorio je Plenković.

"Oporba traži svoj politički prostor. Njima je najvažnije da vi to mene sad pitate, a nama je bitno da se zakon donese u roku i da obnovimo povjerenje građana", dodao je.

Također je rekao da oproba rješavanju bitnih pitanja – poput cijene plina, rasta cijena i ekonomske krize – nije uopće pridonijela. Odgovorio je na pitanje misli li da je dobro da izborne jedinice kroje članovi jedne stranke, odnosno HDZ.

"Ta vrsta medijskog aktivizma nadomješta nedostatke oporbe. Imali smo prošlog tjedna aktualni sat na kojem je oporba u potpunosti pometena", rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

"Kako se izbori približavaju, ta se vrsta medijsko-internetskog aktivizma sve više povećava", dodao je premijer te ustvrdio da će putem javnog savjetovanja svi moći dati svoj prijedlog izmjene izbornih jedinica.

'“Nemojte konfabulirati HDZ i vladu”, poručio je Plenković.

Zatim je rekao da "ista plačljiva oporba" nije odgovorila na njegov poziv u Banske dvore nakon što je 2020. godine formirao parlamentarnu većinu.

"Znate što su gospoda napravili? Odbili su. Jesam li ja njima ispod časti? On nisu htjeli razgovarati s premijerom", istaknuo je.

Tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića dala je najjeftiniju ponudu na javnom natječaju za stranicu preko koje će se moći prijavljivati korupcija. Njegove ranije poslove s ministarstvom zdravstva je kritizirala i Državna revizija.

“To morate pitati Malenicu, to njegovo ministarstvo radi. Ja pojma nemam tko se javio na natječaj”, kazao je.

U Petrčanima su bili i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Na sjednici, koja je počela oko 11 sati, sudjelovala je i predsjednica Odbora za financije i državni proračun i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Grozdana Perić.

Tagovi: Andrej Plenković, izborni zakon, aktualno prijepodne
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE