GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Malo je neobično što su izbori sredinom tjedna

Plenković: Malo je neobično što su izbori sredinom tjedna
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 12:50
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Andrej Plenković obilazi Slavoniju. U petak je posjetio Osijek, a ići će i u Đakovo i Našice. S novinarima je razgovarao u Osijeku nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović objavio da će se parlamentarni izbori održati u srijedu 17. travnja.

“Mi smo više puta rekli, nakon što smo najavili raspuštanje Sabora, da su nam svi datumi prihvatljivi”, kaže Plenković o datumu izbora. “Sve nam je dobro, sve nam paše, HDZ i partneri su spremni za demokratski test pred narodom i biračima. Malo je neobično što je sredina tjedna, ali sve je u okviru zakona”, kaže Plenković.

“Što se nas tiče, bilo koji dan od onih 30 je bio prihvatljiv. Sad je sve definirano i idemo u pripreme za kampanju”, kaže.

“U potpunosti sam spreman za izbornu utakmicu, svi smo u odličnoj formi”, ponavlja na daljnja pitanja.

“Mi smo u kampanji osam godina”, kaže na kritike iz oporbe.

Dodaje da stalno obilaze Hrvatsku, a sad će je obilaziti i intenzivnije. ŠTo s tiče kritika da spaja premijerske i dužnosti šefa stranke, Plenković kaže da su to radili i oni prije njega, kao i oni koji nisu bili iz HDZ-a.

“Uvjeren sam da će poslodavci voditi računa o tome da im je poklonio jedan neradni dan”, kaže na daljnja pitanja o odluci predsjednika da izbori budu srijedom.

Ponavlja i kako je HDZ spreman te da su u najvećoj mjeri ispunili ono što su obećali 2016. i 2020.

Plenković je spomenuo i “prekrasnu predstavu oporbe” u Saboru i rekao će se braniti ako budu napadnuti, čak i “malo žešćom retorikom”.

“Ovo je vrijeme političke utakmice, nije na meni da govorim o njihovim ambicijama, mogu govoriti o onome što smatram da nije dobro. Kad bi bili na razini na kojoj smo mi, to bi bilo dobro. Nažalost, to je izostalo ovih nekoliko godina”, kaže Plenković.

Tagovi: plenković, milanović, izbori
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE