GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković još jednom poručio Milanoviću da je kukavica

Plenković još jednom poručio Milanoviću da je kukavica
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2024 / 14:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotnjem intervjuu u Novom listu poručio je građanima da će na parlamentarnim izborima birati između HDZ-a, uspješnog na domaćem i međunarodnom planu, te s druge strane SDP-a koji ne nudi ništa i čiji je predsjednik Peđa Grbin abdicirao.

Plenković je ponovio priču o postignućima Vlade, ali i ponudio novi konkretan program, poručivši da protuustavno ponašanje Zorana Milanovića, SDP-a i njihovih lijevih partnera ne mijenja HDZ-ov pristup u kampanji.

“Već sam mu jasno poručio: podnesi ostavku i uđi u izbornu utakmicu na zakonit način i možemo se sučeliti odmah. Ovakva alibi i kukavička igra kršitelja Ustava i zlorabljenje ovlasti predsjednika države u funkciji pomaganja SDP-u i ljevici ne zavrjeđuje da se više itko ozbiljan i odgovoran bavi njime i troši vrijeme”, rekao je Plenković o Milanovićevoj kandidaturi koja je obilježila kampanju.

Ocijenio je i da je SDP pokazao nevjerojatnu slabost, a njegov predsjednik Peđa Grbin abdicirao s čelnog mjesta SDP-a i odustao od borbe.

Stoga će fokus HDZ-a biti usmjeren na građane koje je Plenković pozvao da izađu na izbore 17. travnja, istaknuvši da su dosadašnji rezultati njegove vlade jamstvo da će ispuniti najave iz Izbornog programa “Za sve izazove’’.

Nabrajajući te rezultate, naveo je značajan porast plaća i mirovina, rekordnu zaposlenost, kao i da hrvatsko gospodarstvo raste po jednoj od najbržih stopa u EU.

“Ostvarili smo investicijski kreditni rejting koji je za četiri stupnja viši u odnosu na mandat SDP-a, izgradili Pelješki most, LNG terminal, spojili Vc koridor, probili drugu cijev tunela Učka, iskoristili Fond solidarnosti za obnovu te osigurali Hrvatskoj članstvo u Schengenu, europodručju i otvorili pregovore za OECD”, istaknuo je Plenković.

Navodeći komparativne prednosti u odnosu na Milanovića, istaknuo je da su u mandatu SDP-ove vlade, dok je Milanović bio premijer, plaće i mirovine rasle za tri posto, a u njegovom mandatu za preko 60 posto.

U mandatu SDP-a plaće u državnoj i javnim službama bile su zaleđene, a ponegdje i smanjene, dok smo mi osnovicu do prošle godine povećali za 40 posto, a od 1. travnja se plaće dodatno dižu za prosječno 30 posto u godinu dana, naveo je Plenković.

Istaknuo je i da je za umirovljenike Milanović bio najneuspješniji premijer.

Poručio je i kako jamči biračima da će i u idućem mandatu njegova vlada voditi računa o identitetskim pitanjima, a demokršćanske, obiteljske i domoljubne vrijednosti očitovat će se i dalje u javnim politikama, pogotovo u području rada, demografske politike i kulturnog identiteta.

Kao ključne ciljeve HDZ-ova programa izdvojio je demografsku obnovu, neovisno pravosuđe, dostupnije zdravstvo i priuštivo stanovanje, a prioritet je i jačanja međunarodnog položaja i sigurnosti Hrvatske.

Ponovio je i obećanje o prosječnoj mjesečnoj plaći od 1600 eura, a minimalnoj od 1250 eura, te prosječnoj mirovini od najmanje 750 eura.

“Borit ćemo se protiv korupcije te osigurati zaštitu od svakog oblika nasilja, osobito za žene i djecu. Borit ćemo se protiv ilegalnih migracija te za sigurne granice. Gradit ćemo jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske te posebno skrbiti za položaj Hrvata u BiH i hrvatske manjine u susjednim zemljama”, poručio je Plenković.

Isto tako, buduća HDZ-ova vlada nastavila bi s mjerama ograničavanja cijena goriva, a mjere subvencije zadržala bi koliko to bude potrebno.

“U idućem mandatu planiramo usporavanje inflacije na manje od dva posto kako bismo očuvali kupovnu moć naših građana”, istaknuo je Plenković uvjeren da će HDZ i treći put pobijediti, osigurati većinu u Hrvatskom saboru i dobiti mandat za sastav Vlade.

Rekao je i da HDZ i partneri na izbornim listama imaju čak pet generala – Damira Krstičevića, Tomu Medveda, Josipa Lucića, Miljenka Filipovića i Veselka Gabričevića.

Plenković će predvoditi listu u I. izbornoj jedinici te je istaknuo da je HDZ-ova vlada za obnovu glavnog grada i Banovine osigurala ukupno 2,5 milijardi eura iz Fonda solidarnosti i NPOO-a.

Rekao je i da Hrvatska povećava vojni proračun radi svoje sigurnosti i radi ispunjavanja obveza u NATO-u. Proračun za obranu u ovoj godini iznosi 1,2 milijarde eura, što je u odnosu na 2016. povećanje za 122 posto.

Tagovi: PLENKOVIĆ, MILANOVIĆ, TURUDIĆ
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE