GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Idućeg tjedna predstavljam program Vlade

Plenković: Idućeg tjedna predstavljam program Vlade
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 16:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - “Predstavio sam kolegama dinamiku aktivnosti. Nakon što sutra budu objavljeni službeni rezultati izbora imat ću sastanak s Predsjednikom i nakon što dobijem mandat skupa s predsjednikom Sabora ćemo dogovoriti konstituirajuću sjednicu novog saziva Sabora koja je predviđena za sredinu idućeg tjedna – rekao je novi/stari premijer Andrej Plenković nakon sastanka s partnerima u zagrebačkom restoranu Baltazar, piše Novi list.

Najavio je da će idućeg tjedna predstaviti program Vlade, ali nije htio otkrivati imena novih ministara.

“Sve smo dogovorili i sve znamo, sva imena, ali prvo ćemo ih iskomunicirati s tijelima stranke. Bit će u Vladi ministara koji do sada nisu bili ministri i Vlada će biti manja nego sada- rekao je Plenković odbijajući dati konkretnije informacije o broju ministarstva.

Priču oko predsjednice Europske komisije Von der Leyen odnosno bure koja se digla oko njenog sudjelovanja u preidzbornom spotu HDZ-a, Plenković ne vidi problematičnom.

– Ne vidim tu neku veliku dramu. Uostalom nije ona postala predsjednica EK iz vakuuma, iza nje stoji CDU, Europska pučka stranka. Pa ako hoćete i zahvaljujući Hrvatskoj je postala predsjednica EK. Ne vidim neki problem tu, neka taj proces ide dalje vidjet ćemo što će biti, ali to mi se čini tako malo i ne pretjerano dramatično – rekao je Plenković.

Slično je reagirao i na pitanje o veledrogerijama odnosno dugovima za lijekove objasnivši da će ministar Vili Beroš “razgovarati s njima i riješiti taj problem”.

Tagovi: Andrej Plenković, Vlada RH, Vili Beroš, dug bolnica
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE