GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković:“Afera plin za cent danas mi nije tema

Plenković:“Afera plin za cent danas mi nije tema
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2023 / 19:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na početku je izvijestio o čemu su razgovarali na sjednici. “Danas je važan dan, kad je prvi hrvatski Rafale postao naše vlasništvo. U Francuskoj su naši piloti, tehničari i ostali. Ta naša odluka jedna je od najvažnijih političkih odluka u vezi vojske u proteklih 25 godina, nakon rata”, istaknuo je Andrej Plenković među ostalim.


O dinamici dolazaka Rafalea rekao je da je sve prema planiranom. Dodao je da napreduje izgradnja infrastrukture.

“Obići ćemo izgradnju uskoro, sve ide svojim tijekom, bit će na vrijeme.

Najednom se javljaju oni koji će ići tezom komentatora na jednoj TV da se sve događa stihijski i da se nastoje negirati postignuća u ovih sedam godina mandata. Da produbim tezu o dvije Hrvatske koju sam namjerno spomenuo u Gospiću… Dvije Hrvatske možemo ovako definirati. Jedna je oporbena koja inzistira na teškim uvredama i varira tezu o lopovima ili izdajnicima. Ovo izdajnici se odnosi na retoriku desnijih stranaka od nas koji ne mogu podnijeti da 2023. u demokratskoj Hrvatskoj HDZ koalira s manjinskim strankama, i još kad je to SDSS. Ranije nije problem, nego baš sada. A nijedan komentator neće napisati kolumnu da to, recimo, nije u redu. Nitko neće staviti svoj potpis da se nekog naziva veleizdajnikom jer koalira sa zastupnicima manjina. To pokazuje ne samo jalovost, nego nepostojanje ideje u oporbi koji moraju zazivati DORH ili nas moraju vratiti u ratno razdoblje. Ta Hrvatska bi htjela prikazati da naša Vlada nije napravila ništa, a da ono što se dogodilo, napravio bi bilo tko. To je teška neistina i za mnoge nas uvreda. Na to nećemo šutjeti pa ćemo politički odgovarati svima. Ova ekipa s kojom imamo posla ne nudi nikakvo rješenje – ništa.

Podsjetit ćemo da nije do oporbe, nego do Vlade da je izgrađen Pelješki most. Zagreb i Banovina se ne obnavljaju zbog opozicije, a nas su napadali. Rasprava o kupnji Rafalea traje jedno 20 i nešto godina. Molio bih načelnika Glavnog stožera da kaže je li on zadovoljan, je li vojska zadovoljna time što je Vlada ojačala sposobnosti HRZ-a ili ćemo sad pred izbore slušati Milanovića treba li nam to i je li skupo. Ili Grbina trebaju li nam Rafalei. Jesu li nešto rekli ili glasali protiv? Ne, svi su bili za. I sad govore da je radi kampanje.

To su te dvije Hrvatske.”

“Afera plin za cent danas mi nije tema”, rekao je.

O mirovinama i skupljanju političkih bodova na tu temu, rekao je: “U našem mandatu mirovina je narasla 50 posto. Najavio je ministar Piletić nove izmjene zakona.”

Rekao je da rukovanje Milanovića i Banožića nije vidio.

O HEP-u kao utegu rekao je da nema utega: “Ovi koji su sanjali utege, zlurado su čekali da ne uđemo u Schengen jer vidim da dio vaših kolega oplakuje SDP.”

Tagovi: Andrej plenković, plinska afera
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE