GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrinjska zatvorena, radnici bježali sa skele u zgradu

Petrinjska zatvorena, radnici bježali sa skele u zgradu
IZBJEGNUTA KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 14:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U centru Zagreba, u Petrinjskoj ulici 30 se srušila velika građevinska skela. Dojava policije stigla je male prije 13 sati. Riječ je o skeli dužine oko 20 metara, a trenutno se vrši sanacija. Na terenu je pet vatrogasnih vozila.

Oglasila se policija.

"Danas 9. veljače 2024. godine oko 12.45 sati u Zagrebu, Petrinjska br. 30, najvjerojatnije zbog jakog vjetra došlo je do urušavanja skele na prometni trak kojom prilikom je oštećen jedan osobni automobil.

Prema zasada utvrđenom ozlijeđenih osoba nema. Petrinjskom ulicom u smjeru sjevera promet je u potpunosti obustavljen a vozi se okolnim ulicama", piše policija.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih rekao je da u urušavanju skele na zgradi policije u Petrinjskoj ulici 30 nema ozlijeđenih jer su radnici uspjeli pobjeći, a na ulici nije bilo nikoga. Jembrih je u izjavi za medije rekao kako je vrijeme dolaska vatrogasaca na mjesto događaja bilo četiri minute.

"Nakon dolaska, krenuli smo u pretraživanje tog dijela ulice koji je bio zarušen. Na sreću, nema stradalih osoba. Izgleda da je skela polako padala, tako da su radnici koji su bili na skeli uspjeli pobjeći kroz prozore unutra", rekao je. Na ulici nije bilo nikoga, a jedno vozilo je oštećeno, dodao je.

Radi se o objektu Policijske uprave zagrebačke koji je zbog renovacije ispražnjen. "Trenutno radimo na uklanjanju ovih nesigurnih dijelova, tako da će promet biti zaustavljen još neko vrijeme pa molimo građane da izbjegnu ovaj dio grada", rekao je Jembrih.

Dodao je kako će vatrogasci vjerojatno dovesti njihovo vozilo koje ima građevinski kran. Nakon toga slijedi očevid policije i Državnog inspektorata koji će se baviti uzrokom nesreće i zbrajati štetu.

Jembrih je također rekao kako su u intervenciju uključeni djelatnici PU zagrebačke, interventne policije te vatrogasci, a s obzirom na to da je riječ o državnom objektu, druge gradske službe nisu na terenu.

Tagovi: Petrinjska, skela, Zagreb, Jembrih
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE