GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petračić: Zid na Korani uništio bi neprocjenjivu lokaciju

Petračić: Zid na Korani uništio bi neprocjenjivu lokaciju
OGORČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 10:14
Autor: SEEbiz / KAportal / Radio Mrežnica
KARLOVAC - Zid tj. vodna građevina koja bi trebala šititi budući hotel na Korani, a za koju je gradska administracija izdala građevinsku dozvolu, ugrozit će grad Karlovac, upozorio je ovih dana kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić.

- Nezadovoljan sam gradskom administracijom koja je izdala građevinsku dozvolu za vodnu građevinu koju je zatražio investitor Nikola Hanžel i kojom navodno želi zaštiti svoju parcelu od poplava. Ta vodna građevina, u stvari, ugrožava grad Karlovac. Bit će to užasan zid visine 2 metra, u najljepšem okolišu koji grad ima. U stvari, taj zid će suziti protok Korane u visokim vodama, voda neće moći prolaziti po livadi i sigurno će negativno utjecati na izljevanje Korane u Karlovac. Ovaj zid će biti jezičac na vagi da poplava bude pogibeljna za Karlovac. Neshvatljivo mi je da je Vodoprivreda dala pozitivne uvjete za izdavanje građevinske dozvole, a još mi je nevjerojatnije da Grad Karlovac nije imao nikakve uvjete za taj zid, kao stranka u postupku trebao ih je dati, odnosno, odbiti taj zid, izjavio je na današnjoj pressici Davor Petračić, kandidat za gradonačelnika SDP-HSS-NS-Reformisti-Naš Karlovac.

Podsjetio je da nekadašnji hotel na tom mjestu nije imao nikakav obrambeni zid i besprijekorno funkcionirao od izgradnje do ratnih dana, kada je opljačkan i devastiran. A kako je političarima jedna od uloga i briga o javnom interesu, protiv je zida koji će devastirati najljepši dio grada i ugrožavati grad kod visokih vodostaja.

- Kao gradonačelnik, zajedno sa zamjenicom, borit ću se da te anomalije prošle administracije pokušam dovesti u pravu i prihvatljivu mjeru, rekao je Petračić.

Upitan što Grad može napraviti nakon što je donesena sudska presuda, odgovorio je da je "Upravni sud gledao redosljed izdavanja akata i utvrdio da su zadovoljeni uvjeti za izdavanje građevinske dozvole, ali nije utvrdio meritum stvari, nije ulazio u ispravnost postavljanja zida, u vodoprivredne uvjete, puno toga".

Ako postane gradonačelnik pokušat će stvar ispraviti. No, kako će to učiniti za sad ne može reći.

- Ne mogu prejudicirati po kojim ćemo postupcima krenuti jer nemamo svu tu dokumentaciju na uvidu. Tek kad dobijemo svu dokumentaciju po preuzimanju upravljanja gradom moći ćemo vas izvjestiti kojim ćemo putem krenuti. Prije svih tih odluka krenut ćemo u razgovore s investitorom, najavljuje Petračić.

Protiv privatnog vlasnika i njegove imovine nema ništa već protiv samovolje i građenja nečega što građani Karlovca ne žele. Zato će osnovni uvjeti biti uskladiti interese investitora s interesima grada te da se izgradi hotel bez zida.

Tagovi: Davor Petračić, zid na Korani, Karlovac
PROČITAJ I OVO
U sukobu migranata kod Subotice jedan ubijen, šestero ozlijeđeno
INCIDENTI
U sukobu migranata kod Subotice jedan ubijen, šestero ozlijeđeno
SUBOTICA - Jedan je migrant ubijen, a šestorica su teško ozlijeđena u oružanom obračunu migranata u subotu u naselju Makova Sedmica u predgrađu Subotice, javila je Radio-televizija Srbije.
Zbog dugotrajne suše Verona ograničava potrošnju vode
SUŠA
Zbog dugotrajne suše Verona ograničava potrošnju vode
VERONA - Verona, grad od četvrt milijuna stanovnika u sjeveroistočnoj Italiji, odlučio je u subotu ograničiti potrošnju pitke vode zbog suše koja je pogodila poluotok.
Banožić o uznemiravanju Zagrepčana: To je propust HRZ-a i Glavnog stožera, zatražio sam utvrđivanje odgovornosti
ZVUČNI ZID
Banožić o uznemiravanju Zagrepčana: To je propust HRZ-a i Glavnog stožera, zatražio sam utvrđivanje odgovornosti
ZAGREB - Ministar obrane Mario Banožić oglasio se o nenajavljenom probijanju zvučnog zida koje je u subotu uznemirilo Zagrepčane.
U Sesvetama pao meteorološki balon
NEZGODA
U Sesvetama pao meteorološki balon
ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je da je u subotu na područje Sesveta pao meteorološki uređaj, nitko nije ozlijeđeni i nema materijalne štete, a Hidrometeorološki zavod potvrdio je kako je riječ o njihovom bezopasnom senzoru za mjerenje atmosferskih prilika.
Snažna detonacija u Zagrebu, izgleda da je probijen zvučni zid
UZNEMIRAVANJE
Snažna detonacija u Zagrebu, izgleda da je probijen zvučni zid
ZAGREB - U Zagrebu se u subotu oko 12:15 u više dijelova grada mogla čuti detonacija, no zasad nema službenih informacija o čemu je točno riječ.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE