GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petračić: Zid na Korani uništio bi neprocjenjivu lokaciju

Petračić: Zid na Korani uništio bi neprocjenjivu lokaciju
OGORČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 10:14
Autor: SEEbiz / KAportal / Radio Mrežnica
KARLOVAC - Zid tj. vodna građevina koja bi trebala šititi budući hotel na Korani, a za koju je gradska administracija izdala građevinsku dozvolu, ugrozit će grad Karlovac, upozorio je ovih dana kandidat za gradonačelnika Karlovca Davor Petračić.

- Nezadovoljan sam gradskom administracijom koja je izdala građevinsku dozvolu za vodnu građevinu koju je zatražio investitor Nikola Hanžel i kojom navodno želi zaštiti svoju parcelu od poplava. Ta vodna građevina, u stvari, ugrožava grad Karlovac. Bit će to užasan zid visine 2 metra, u najljepšem okolišu koji grad ima. U stvari, taj zid će suziti protok Korane u visokim vodama, voda neće moći prolaziti po livadi i sigurno će negativno utjecati na izljevanje Korane u Karlovac. Ovaj zid će biti jezičac na vagi da poplava bude pogibeljna za Karlovac. Neshvatljivo mi je da je Vodoprivreda dala pozitivne uvjete za izdavanje građevinske dozvole, a još mi je nevjerojatnije da Grad Karlovac nije imao nikakve uvjete za taj zid, kao stranka u postupku trebao ih je dati, odnosno, odbiti taj zid, izjavio je na današnjoj pressici Davor Petračić, kandidat za gradonačelnika SDP-HSS-NS-Reformisti-Naš Karlovac.

Podsjetio je da nekadašnji hotel na tom mjestu nije imao nikakav obrambeni zid i besprijekorno funkcionirao od izgradnje do ratnih dana, kada je opljačkan i devastiran. A kako je političarima jedna od uloga i briga o javnom interesu, protiv je zida koji će devastirati najljepši dio grada i ugrožavati grad kod visokih vodostaja.

- Kao gradonačelnik, zajedno sa zamjenicom, borit ću se da te anomalije prošle administracije pokušam dovesti u pravu i prihvatljivu mjeru, rekao je Petračić.

Upitan što Grad može napraviti nakon što je donesena sudska presuda, odgovorio je da je "Upravni sud gledao redosljed izdavanja akata i utvrdio da su zadovoljeni uvjeti za izdavanje građevinske dozvole, ali nije utvrdio meritum stvari, nije ulazio u ispravnost postavljanja zida, u vodoprivredne uvjete, puno toga".

Ako postane gradonačelnik pokušat će stvar ispraviti. No, kako će to učiniti za sad ne može reći.

- Ne mogu prejudicirati po kojim ćemo postupcima krenuti jer nemamo svu tu dokumentaciju na uvidu. Tek kad dobijemo svu dokumentaciju po preuzimanju upravljanja gradom moći ćemo vas izvjestiti kojim ćemo putem krenuti. Prije svih tih odluka krenut ćemo u razgovore s investitorom, najavljuje Petračić.

Protiv privatnog vlasnika i njegove imovine nema ništa već protiv samovolje i građenja nečega što građani Karlovca ne žele. Zato će osnovni uvjeti biti uskladiti interese investitora s interesima grada te da se izgradi hotel bez zida.

Tagovi: Davor Petračić, zid na Korani, Karlovac
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE