GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pernar izazvao incident na otvaranju novouređenog raskrižja u Zagrebu

Pernar izazvao incident na otvaranju novouređenog raskrižja u Zagrebu
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2023 / 13:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Otvaranje novouređenog raskrižja na zagrebačkoj Trešnjevci i redovitu konferenciju gradonačelnika Tomislava Tomaševića obilježio je incident koji je inicirao bivši saborski zastupnik Ivan Pernar.

Pernar je optužio gradonačelnika da je, primjerice, lagao o starosti polovnih tramvaja koje nabavlja ZET. Upitao je Tomaševića zašto je kazao da su tramvaji stari 10-15 godina, a stari su, kako kaže - 27 godina. Također je upitao i o kriterijima u vezi s dodjelom gradskih stanova. Tomašević je odgovorio:

- Bivši zastupniče Pernar, ovo je konferencija za medije. Odgovaram na pitanja medijima, a ne bivšim kvazipolitičarima i bivšim saborskim zastupnicima koji svjedoče po Zambiji, piše HRT.

Gradonačelnik Tomašević zatim je objasnio novinarima zašto je već nekoliko puta rekao da Zagreb nabavlja tramvaje stare 15 do 20 godina, a oni su zapravo proizvedeni prije 27 godina.

- Tramvaji su proizvedeni 1996. godine. Oni su 'de facto', to sam rekao na konferenciji za medije, stari 15 do 20 godina jer su potpuno obnovljeni kao nijedan tramvaj u voznom parku u trajanju od 2016. do 2019. godine. Znači, potpuno su obnovljeni. Zato sam rekao da su 'de facto' sari 15 do 20 godina, rekao je Tomašević.

Tagovi: iVAN pERNAR, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
PRITISCI
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
WASHINGTON - Gotovo 90 kongresnika i dužnosnika Demokratske stranke pozvalo je jučer predsjednika Joea Bidena da razmotri prekid prodaje oružja Izraelu ako izraelska vlada ne korigira odnos prema dostavi humanitarne pomoći Gazi.
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE