GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pavlović: Raspad sistema u Čistoći Zagreb

Pavlović: Raspad sistema u Čistoći Zagreb
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2022 / 21:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Josip Pavlović iz Udruge Ekologija grada gostovao je u emisiji Studio 4 na HRT 4.

Rekao je da Aarhuška konvencija omogućava tzv. okolišnu demokraciju i daje legitimitet udrugama, zainteresiranoj javnosti da sudjeluje u nekakvim planovima, projektima, koji imaju utjecaj na okoliš, kazao je.

Apsurd cijele situacije je da se gradonačelnik Tomašević kad je bio na čelu Zelene akcije više puta pozivao na tu Aarhušku konvenciju

- To ne tvrdim samo ja. Tvrdi i struka, na kraju krajeva mjerne stanice koje prate kvalitetu zraka, naročito na tom dijelu grada Zagreba - konstantno bilježe izrazito lošu kvalitetu zraka. Državni inspektorat suodgovoran je za ovakvu situaciju. Mi konstantno prijavljujemo kršenja zakona, prilažemo i dokaze. No loptice odgovornosti prebacuju se s jednog ureda na drugi. Svojim nepostupanjem oni su doveli da je Zagreb u situaciji u kakvoj nikad nije bio, istaknuo je Pavlović za HRT.

- Problem otpada u Zagrebu postoji dugi niz godina. Grad Zagreb ima instrumente kojima se to može riješiti. U podružnici Čistoće evidentno je došlo do raspada sistema i čini mi se da se od Čistoće ništa previše ne može očekivati osim štrajka na koji radnici imaju pravo i podršku javnosti, kazao je Pavlović.

Tagovi: Josip Pavlović, Ekologija grada, Čistoća Zagreb, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Hrvatska vodeća u Europi po zalihama pitke vode
VODE
Hrvatska vodeća u Europi po zalihama pitke vode
ZAGREB - Svjetski je dan voda, globalne kampanje kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti vode te promicanja održivog korištenja vodnih resursa.
Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom
ISTRAŽIVANJE
Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom
ZAGREB - Konzumacija kokaina porasla je u cijeloj Europi, pokazala je danas studija otpadnih voda diljem EU. Najviše razine ostataka kokaina pronađene su u Belgiji, Španjolskoj, Portugalu i Nizozemskoj, prenosi Reuters.
Njemački tenkovi stižu u Ukrajinu
PREOKRET NA BOJIŠTU?
Njemački tenkovi stižu u Ukrajinu
KIJEV - Čelnik posebnog stožera za Ukrajinu saveznog Ministarstva obrane je jasan: Njemačka drži svoju riječ i već u ožujku Ukrajini stižu tenkovi. A to oružje će promijeniti stanje na bojištu.
MORH: Tijekom vježbe kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
NESREĆA
MORH: Tijekom vježbe kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
ZAGREB - Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izvijestilo je o današnjem izvanrednom događaju s dronom tijekom redovite obuke.
Streljivo i iz Hrvatske za Ukrajinu
NAORUŽAVANJE
Streljivo i iz Hrvatske za Ukrajinu
ZAGREB - Thiery Breton, povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište, uskoro će doći u Hrvatsku kako bi razgovarao s predstavnicima vojne industrije o njihovim mogućnostima proizvodnje streljiva za potrebe država članica EU i Ukrajinu, potvrđeno je Jutarnjem listu iz Europske komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE