GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paladina predstavio plan za ubrzanje obnove u pet točaka

Paladina predstavio plan za ubrzanje obnove u pet točaka
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2022 / 09:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina predstavio je na konferenciji za novinare plan ubrzanja obnove nakon potresa.

'Sve prilagodbe iz ovog plana neće usporiti dosad započete procese. Nitko od naših građana neće biti zakinut. Prioritet je da svim građanima koji su sada u kontejnerima ili hostelima osiguramo da zimu provedu u svojim domovima ili adekvatnom smještaju', poručio je na početku prezentcije ministar Ivan Paladina, kazavši da su za plan konzultirali sve sudionike.

Plan ima pet točaka za ubrzanje obnove, kazao je. Prva se odnosi na učinkovitiju organizaciju iz dana u dan.

'To znači da svaki tjedan imamo operativne koordiancije u koje sam redovito uključen i na tjednoj razini unaprjeđujemo komunikaciju, procese, prilagođavamo aktivnosti i rješavamo operativne probleme', rekao je Paladina.

Najavio je i jačanje ljudskih kapaciteta, ali i organizacijski preustroj Fonda za obnovu. Te organizacijske promjene će biti obavljene u mjesec dana, kazao je Paladina.

'Jasno je da je 1,5 godinu dana nakon formiranja Fonda nemamo na području Zagreba i okolice, na području obnove kojom se bavi Fond, nemamo niti jedno gradilište. To govori samo za sebe, govori o tome da su potrebne prilagodbe', rekao je Paladina.

Kao drugu točku i kaže, možda najvažniju, naveo je efikasniju i bržu javnu nabavu.

'U posljednjih mjesec dana posebno smo radili analizu stanja na građevinskom tržištu, dostupnost materijala. Ustanovili smo da je važno da informiramo građevinsko tržište o dugoročnom planu nabave i dugoročnim aktivnostima', kazao je Paladina.

Kazao je da više neće biti niz pojedinačnih postupaka javnih nabava nego će se raditi jedna velika javna nabava. 'Događa se u nabavama koje provodi fond da se raspisuju nabave za pojedinačne objekte s kratkim rokovima izvršenja i za tako male nabave zainteresirani ponuditelji nemaju dovoljno interesa da potroše sav početni trošak pripreme i uključivanja u sam proces obnove. U kratkom roku ćemo pripremiti generičke troškovnike kroz koje će se raspisivati nabava za okvirne sporazume. To znači da umjesto da za 30 objekata raspisujemo 30 nabava, raspisat ćemo jednu', rekao je Paladina.

Tagovi: Ivan Paladina, obnova, obnova Banovine
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE