GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su nositelji SDP-ovih lista

Ovo su nositelji SDP-ovih lista
IMENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 08:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Odluka Zorana Milanovića da kao predsjednik države ide i na parlamentarne izbore na SDP-ovoj listi zatekla je i članove vodstva te stanke.

Nikada se njegovo sudjelovanje, neslužbeno se čuje, nije ranije spominjalo kao opcija u stranačkom vodstvu. No unatoč toj činjenici kao i činjenici da Grbina na sjednici nitko nije pitao kako je do ovakvog obrata došlo i kada se počeo pripremati na sjednici vodstva svejedno je vladala euforija zbog Milanovićeve odluke.

Predsjedništvo SDP-a na sjednici je odredilo i tko će nositi listi za nadolazeće izbore i sutra bi popis trebao biti potvrđen i na sjednici Glavnog odbora kao i stranački program koji je gotov. Prvi u prvoj izbornoj jedinici bit će Zoran Milanović što znači da će moći direktno odmjeriti snage s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Prvi na listi u drugoj izbornoj jedinici je Boris Lalovac, bivši ministar financija, prvi u trećoj je potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić, dok je prvi u četvrtoj Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice. Listu u petoj jedinici predvodi europarlamentarac Fred Matić, u šestoj član vodstva SDP-a Mihael Zmajlović, a u sedmoj sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Lider SDP-a Peđa Grbin bit će prvi u osmoj izbornoj jedinici dok će devetu prevoditi potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac. U desetoj jedinici prvi će biti potpredsjednik stranke Ranko Ostojić, saznaje Večernji list.

Peđa Grbin objasnio je članovima vodstva kako će nastaviti dalje pregovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima. Na vodstvu se danas na sjednici razgovaralo tko bi SDP-u mogao donijeti više – Radnička fronta ili Fokus. No konačna odluka nije donesena. Tko će činiti SDP-ovu koaliciju trebalo bi biti poznato do iduće subote kada bi se opet trebao sastati Glavni odbor stranke, a Grbin je najavio i dvije sjednice vodstva stranke prije te sjednice idući tjedan.

Tagovi: sdp, milanović, grbin, lalovac, ostojić, jakšić, zmajlović, matić, ikić baniček
PROČITAJ I OVO
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
SUVERENISTI
Pavliček: Ne bi me čudilo da se Vučemilović već dogovorila s HDZ-om
ZAGREB - Nakon Domovinskog pokreta (DP) i Mosta tijekom prošlog vikenda još je jedna oporbena stranka ostala suočena s osipanjem svojih saborskih redova.
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
NEODREĐENO
Zurovec: Vjerojatno ne bih podržao Plenkovića
ZAGREB - Iako su iz Upravnog odbora stranke Fokus još prije tjedan dana javili da su na sjednici odlučili da Fokus ne ulazi u većinu s HDZ-om i da je ta stranka spremna participirati u parlamentarnoj većini bez HDZ-a, Dario Zurovec koji je jedini iz Fokusa osvojio mandat još uvijek ne kaže decidirano NE HDZ-u.
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
RATNA SREĆA
Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje
KIJEV - Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
NEOČEKIVANO
Macron: Francuska bi mogla nuklearnim oružjem braniti Europu
PARIZ - Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
PORUKE
Medved: Vjerujem da ćemo se tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti s DP-om
ZAGREB - Član HDZ-ovog predsjedništva i tehnički potpredsjednik vlade te ministar branitelja Tomo Medved dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao kako teku pregovori s Domovinskim pokretom za sastavljanje vladajuće većine. Kazao je da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE