GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je šef ureda potpredsjednice Vlade koji je pijan autom udario dijete pa htio pobjeći

Ovo je šef ureda potpredsjednice Vlade koji je pijan autom udario dijete pa htio pobjeći
SKICA ZA PORTRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon provedenoga kriminalističkoga istraživanja Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, u subotu oko 20 sati predan je pritvorskom nadzorniku u Gospiću, uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, na čijem je čelu ureda Šimpraga, ranije je rekla kako će pokrenuti njegovo razrješenje.

"Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka", rekla je Šimpraga.

Prije stupnja na dužnost u uredu potpredsjednika Vlade 2020. Šemper je bio savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom te savjetnik za informacijsku sigurnost u Glavnom tajništvu Vlade Republike Hrvatske. Prije toga bio tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje.

Šemper je u politiku ušao 2009. s mjesta savjetnika na Visokom prekršajnom sudu, postavši tajnik predstojnika Ureda Koordinacije za unutarnju politiku.

Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici u Gospiću, Šemper bi u nedjelju ujutro trebao biti ispitan na tamošnjem Općinskom državnom odvjetništvu.

Policija je u subotu izvijestila da je uhitila vozača koji je u petak pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško ozlijedio dijete, a potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila je Hini da je uhićeni vozač predstojnik njezina ureda.

Uhićeni 45-godišnjak u petak je u Štikadi kod Gračaca, vozeći pod utjecajem alkohola, sletio automobilom s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolnika.

Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je "htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti", objavila je policija.

Tagovi: Dalibor Šemper, Anja Šimpraga, SDSS
PROČITAJ I OVO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
SLIKOVITO
Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ
ZAGREB - Novoizabrani saborski zastupnik Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govori o pregovorima o sastavljanju većine.
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
OPTUŽNICA
Banožić optužen na dan kad su stigli Rafalei
ZAGREB - Gotovo pola godine nakon što je u prometnoj nesreći ubio 40-godišnjeg Gorana Šarića, vinkovačko tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića. Optužnica je podignuta 25. travnja, na dan kada su Rafalei stigli u Hrvatsku.
Ovo je nova Vlada Srbije
VUČEVIĆ PREMIJER
Ovo je nova Vlada Srbije
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević predložio je imena novih ministara u Vladi Srbije.
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
UHIĆENJA
Nova akcija europskih tužitelja: Uhićene su tri osobe
ZAGREB - Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
POST FESTUM
Škoro o Radiću i Penavi: Majka me naučila da, kada nemam nešto lijepo za reći, bolje da ne kažem ništa
ZAGREB - Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu, gdje je komentirao aktualnu političku situaciju i postizborne pregovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE