GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osam novooboljelih u Hrvatskoj

Osam novooboljelih u Hrvatskoj
KORONAVIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2020 / 14:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Hrvatskoj imamo osam novooboljelih, ukupno 2221 slučaj. Testiranih je 50340 ljudi, od toga 1603 u posljednja 24 sata.

Hospitaliziranih je 146, na respiratoru je sedmero. 1850 je ozdravljenih, što je 16 više u 24 sata.

"Epidemiološka situacija je dobra. Broj umrlih je jedan od najnižih na svijetu u odnosu na broj stanovnika. Kako smo pustili normalan život, mi pažljivo pratimo situaciju i pratimo što nam se epidemiološki događa, i pratimo jesu li novi slučajevi vezani uz ovo što smo pustili. Ovi novooboljeli su vezani uz povratak naših radnika iz Švedske. Svega jedan slučaj u Gradu Zagrebu imamo za koji ne znamo kako se osoba zarazila, ali uvjeravam vas da ćemo to vrlo skoro znati i izvijestiti ćemo vas o tome", rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Što je s domom u Koprivnici?

Karantena je naziv mjere gdje mi zdrave ljude stavimo u zatvoreni prostor i ne dopuštamo im kontakt s nikim. u ovom slučaju ne pomaže karantena, bitno je da su svi ti slučajevi koji su se dogodili bili odmah pokriveni od strane epidemiologa. Mi ovom trenutku mislimo da je situacija pod kontrolom.

Artritis kao mogući lijek? Jesmo li bliže lijeku?

"Isprobavano je nekoliko lijekova. Ovaj zadnji se pokazao u ograničenim studijama dobar, ali je potrebno ga primjeniti kod bolesnika koji imaju teže stanje, recimo prije stavljanja na respirator. Može imati nuspojave, nije lijek koji može dobiti svatko tko ima blagi oblick COVID-a.. Sigurno da ćemo imati lijek prije nego da ga razvija samo jedna država, u ovo su svi uključeni"

O pridržavanju mjera

"Ravnateljstvo Civilne zaštite zajedno s inspekcijom i policijskim službenicima i službenicima inskeptorata, oni rade nadzor na provođenju mjera. Od 6. do 13. svibnja izvršen je obilazak oko 58 tisuća poslovnih subjekata, uočeno je 1400 nepravilnosti. Uglavnom izdajemo mjere upozorenja i nakon toga se odgovorne osobe korigiraju u svom ponašanju. govorimo o velikom broju objekata koji se koriste u sulužnim djelatnostim, nemoeguće je pokriti sve inskepcijama. Mi govorimo o preporukama, mislimo da je u prvoj fazi, da su građani dobili dovoljno informacija o kakvoj se bolesti radi, kako se najbolje zaštititi i to nam je pomoglo da iz prve faze izađemo na način da minimiziramo štete, i to nam je omogućilo da popuštamo mjere.

Ovo je bolest u kojoj možemo pobijediti svi zajedno, nije poanta, ako se radi o pojedinačnim slučajevima, najgora sankcija je prenošenje bolesti. Činjenica je da je netko ugrozio nečije zdravlje.

Tagovi: Vili Beroš, Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE