GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporba Milanoviću: Što čekate?!

Oporba Milanoviću: Što čekate?!
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2023 / 13:28
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Oporbene stranke održale su sastanak povodom izostanka izvanredne sjednice Sabora oko situacije u zemlji, ponajprije zbog navodnih malverzacija u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) vezanih za viškove plina, prodavanih ispod cijene.

Predsjednik Zoran Milanović nije iskoristio svoju mogućnost sazivanja izvanredne sjednice “jer ne želi stati ni na čiju stranu” pa su vladajući dobili mogućnost mira gotovo dva mjeseca, do povratka u saborske klupe sredinom rujna.

“Da je predsjednik državnik, jučer bi bila sazvana sjednica. Da ima stav i čvrstinu, sazvao bi je i ona bi bila jučer. Ako će trebati, potpisat ćemo i mi, kako smo već rekli opozicijskim klubovima”, rekao je Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta pa nastavio:

“Mi jesmo za rasvjetljavanje situacije u HEP-u i kraj štrajka u pravosuđu. Ali, istovremeno se u Slavoniji događa svinjska kuga, prisutna u tri županije. Bit ćemo gladni ove jeseni. Urod pšenice i ječma nisu kakvi su bili, a sad nam se i ovo događa.”

Zato, kako tvrdi, Domovinski pokret će zatražiti izvanredno zasjedanje županijskih skupština kako bi se riješio problem.

“Plinska afera puno košta, toliko da bi riješila problem plaća u sudstvu godinu dana. Ali, ovo u Slavoniji donijet će pustoš, košta još više. Ubijaju se i svinje koje nisu bolesne. Zašto se to radi, ne znamo. Neka kažu tko je odgovoran, tko će obeštetiti ljude kojima se to radi.”

Još se jednom vratio na potpise klubova opozicijskih zastupnika.

“Nismo potpisali jer je predsjednik kukavica. Da je državnik, sazvao bi sjednicu Sabora, ne bi čekao formalnosti. Njemu to zakonski ne treba. Da je htio, jučer bi sazvao sjednicu. Kupuje vrijeme i odvlači od afera. Kao i Plenković, koji je nestao na tjedan dana. Neka se dva ega sjednu i neka rade. Ako se predsjednik prikazuje kako se prikazuje onda mu poručujemo u slavonskom stilu “Ako si baja, što čekaš?!” Mogao je sve napraviti u petak, ali nije. Ovi potpisi su zapravo ništa”, zaključio je Mlinarić.

Tagovi: Zoran Milanović, oporva
PROČITAJ I OVO
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
PREGOVORI
Milić nakon pregovora: U procesu smo približavanja
ZAGREB - Završio je večerašnji novi krug pregovora HDZ-a i DP-a.
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ODLUKE
Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
OČEKIVANJA
Anušić o pregovorima s DP-om: HDZ će brzo sastaviti Vladu
NOVA GRADIŠKA - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade "Kune" u Novoj Gradiški, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
PORUKE
Grbin nakon pregovora: Odluka što i kako dalje je na DP-u
ZAGREB - Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, pred kamere je stao šef SDP-a Peđa Grbin.
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
PORUKE
Bačić: Nema razloga razmišljati o novim izborima
ZAGREB - Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izrazio je danas uvjerenje da će HDZ s Domovinskim pokretom već ovaj tjedan razgovarati o završnom obliku koalicijskog sporazuma za sastavljanje nove vlade, poručivši da nema razloga razmišljati o novim izborima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE