GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Opatija: Postavljali bombe kod luksuznog hotela, tražili milijune eura u kriptu

Opatija: Postavljali bombe kod luksuznog hotela, tražili milijune eura u kriptu
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2023 / 13:32
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Žušanijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnice protiv hrvatskog i njemačkog državljanina zbog postavljanja eksplozivnih naprava i iznuda na širem riječkom području u travnju i svibnju ove godine, izvijestili su iz tog ŽDO-a.

Optužnica je podignuta na Županijskom sudu u Rijeci protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina i 53-godišnjeg njemačkog državljanina nakon provedene istrage zbog počinjenih pet kažnjivih djela iznude, isto toliko kažnjivih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te kažnjivih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te jednog djela krivotvorenja isprave.

Tereti ih se da su od 16. travnja do 28. svibnja 2023., na području Opatije, Rijeke i Kostrene, postavljali improvizirane eksplozivne naprave u blizini objekata u vlasništvu hotelskog društva i trgovačkog društva.

Prvu napravu postavili su 17. travnja pored hotela u Opatiji i potom, koristeći internetske alate i platforme koje omogućuju anonimnost, zatražili isplatu iznosa u kripto valuti u protuvrijednosti od 3.9 milijuna eura, uz prijetnju da će nastaviti s postavljanjem eksplozivnih naprava te da će ih aktivirati ako im se ne ispune zahtjevi.

21. svibnja su u blizini trgovačkog centra u Rijeci postavili i aktivirali jednu improviziranu eksplozivnu napravu, a eksplozija je pričinila imovinsku štetu. Potom su ponovili zahtjev za isplatom, ovog puta 4.6 milijuna eura u kripto valuti.

Još jednu eksplozivnu napravu su postavili i aktivirali kod upravne zgrade trgovačkog društva 28. svibnja. Pronađene su još dvije eksplozivne naprave u blizini, no njih nisu uspjeli aktivirati, navodi ŽDO u Rijeci.

ŽDO u Rijeci u priopćenju ne navodi o kojim je tvrtkama riječ, no to su hotelsko društvo Liburnia riviera hoteli i trgovačko društvo Plodine. Eksplozivne naprave postavljali su kod luksuznog hotela Ambasador u Opatiji te trgovačkih centara Plodina u Rijeci i Kostreni, te kod upravne zgrade Plodina na Pećinama u Rijeci.

Obojica su zadržani u istražnom zatvoru, u kojem se nalaze od uhićenja, 29. svibnja

Tagovi: opatija, kriptovalute, kripto, bombe
PROČITAJ I OVO
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
Pupovac o pregovorima: Neću dopustiti ponižavanje SDSS-a
PORUKE
Pupovac o pregovorima: Neću dopustiti ponižavanje SDSS-a
GUDOVAC - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti poniženje SDSS-a kao predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj te se će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE