GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oktoberfest ove godine najvjerojatnije pada u vodu zbog korone

Oktoberfest ove godine najvjerojatnije pada u vodu zbog korone
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2020 / 12:23
Autor: SEEbiz / H

MUNCHEN - Najveće narodno slavlje na svijetu, najveći svjetski festival piva Oktoberfest, ove godine se najvjerojatnije neće održati zbog opasnosti od pandemije koronavirusa, javljaju u petak njemački mediji.

"Ne mogu zamisliti da bi jedna takva manifestacija poput Oktoberfesta uopće mogla biti moguća u tom trenutku", rekao je premijer Bavarske Markus Soeder (Kršćansko-socijalna unija CSU) u razgovoru za javni servis BR .

Po njegovim riječima, Oktoberfest, koji bi se trebao održati od 19. rujna do 4. listopada, vremenski doduše ne ulazi u najnovije mjere savezne vlade i saveznih pokrajina o zabrani velikih manifestacija zbog opasnosti od zaraze "najmanje do 31. kolovoza", ali je dodao kako je "vrlo, vrlo skeptičan" glede održavanja ovog slavlja.

Soeder je rekao kako je u stalnom kontaktu s gradonačelnikom Muenchena Dieterom Reiterom koji je, kako je rekao, također "vrlo skeptičan".

"Konačna odluku o ovogodišnjem Oktoberfestu bi trebala pasti sljedećih dana", rekao je Soeder.

Clemans Baumgaertner, dužnosnik grada Muenchena zadužen za gospodarstvo i time odgovoran za održavanje Oktoberfesta, također je, u razgovoru za dnevnik Tageszeitung, izrazio sumnju oko ovogodišnjeg održavanja ovog narodnog slavlja.

"Oktoberfest može biti održan samo ako ne postoji opasnost po zdravlja i život posjetitelja. A to ove godine ne možemo jamčiti", rekao je Baumgaertner.

Oktoberfest godišnje posjeti oko šest milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta i središnji je turistički događaj bavarske metropole tijekom kojeg se ostvari 1,2 milijarde eura prometa (2018.).

Bavarska je jedan od dviju njemačkih saveznih pokrajina koja je najjače pogođena pandemijom koronavirusa, a njezin premijer Soeder dobio je snažnu potporu njemačkih građana za mjere koje je Bavarska poduzela u borbi sa zarazom te je po popularnosti skočio na drugo mjesto odmah iza kancelarke Angele Merkel.

Tagovi: Oktoberfest, Bavarska, Markus Soeder, koronavirus u Njemačkoj
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE