GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oko 400 državljana Srbije koji su doputovali iz inostranstva smešteno u karantin na Karaburmi

Oko 400 državljana Srbije koji su doputovali iz inostranstva smešteno u karantin na Karaburmi
LOŠI USLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2020 / 11:39
Autor: SEEbiz / Danas.rs
BEOGRAD - Redakciji Danasa javio se A. G. državljanin Srbije, jedan od 80-ak putnika koji su preksinoć doputovali avionom Er Srbije sa Kipra i iz Soluna, navodeći da su zatvoreni u studentskom domu “Karaburma”, bez hrane, sapuna, peškira, sredstava za dezinfekciju, maski…

Kako ističe čitalac Danasa, nema ni lekara, niti im se iko zvanično obratio da im kaže šta se dešava i šta ih čeka. Zarobljeni u domu bez ičega, a hranu su nabavili preko prijatelja koji su m doneli do zgrade doma.

A. G. objašnjava da ih je po sletanju na aerdorom “Nikola Tesla” u Beogradu dočekao špalir policije. Naređeno im je da stanu u red, u razmaku od dva metra, te su tako sprovedeni do autobusa.

Danasov čitalac kaže da su ih potom “strpali” u autobuse sve zajedno, “što nisu smeli da urade jer su putnici iz Grčke visokorizična grupa”.

Potom je, dodaje A. G. u autobus ušao policajac, poželeo im dobrodošlicu u Srbiju i rekao im da se ništa ne sekiraju, da ih vode u centar Beograda, gde će posle policijskog časa biti testirani, pa potom pušteni kućama.

“Dovezli su nas u studentski dom na Karaburmi. Mi nismo ni znali kuda nas vode, video sam pomoću lokacije na mobilnom telefonu. Pošto su hteli da nas razvrstaju po po sobama zajedno sa Srbima iz Grčke, mi smo se pobunili, pa su od toga odustali. U domu nas ima oko 400, tu su putnici iz cele Evrope. Vojnici obezbeđuju dom, niko ne može ni u nutra ni napolje. Dakle, u karatntinu smo. Nije posbeno čisto, ali je smeštaj okej”, priča za Danas A. G. i dodaje da su među putnicima sa Kipra roditelji ljudi koji žive u toj zemlji, radnici koji su ostali bez posla, turisti…

Tagovi: Karaburma, studentski dom na Karaburmi, koronavirus u Srbiji, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Evo što Gates kaže o teorijama zavjera u kojima je on glavni lik
TEORIJE ZAVJERE
Evo što Gates kaže o teorijama zavjera u kojima je on glavni lik
NEW YORK - "Gotovo je teško poreći ove stvari jer su toliko glupe ili čudne da čak i ponavljanje daje vjerodostojnost", rekao je Gates
Crna Gora: Ukinuto obavezno nošenje maski
MASKE
Crna Gora: Ukinuto obavezno nošenje maski
PODGORICA - Crnogorsko Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti ukinulo je u petak mjeru obveznog nošenje zaštitnih maski u većini zatvorenih javnih prostora, čime je napravljen veliki korak ka normalizaciji života dva i pol mjeseca nakon što je 17. ožujka u toj državi potvrđen prvi slučaj koronavirusa.
IDS dio koalicije: Restart prihvatio uvjete za koaliranje
KOALICIJE
IDS dio koalicije: Restart prihvatio uvjete za koaliranje
PULA - IDS će na parlamentarne izbore izaći sa strankama Restart koalicije, odlučeno je na sjednici Savjeta IDS-a u petak navečer, a jedan od uvjeta za koaliranje bio je zahtjev da Istra u budućim promjenama teritorijalnog ustroja ostane samostalna kao regija, odnosno županija.
WHO poručuje vladama: Potaknite ljude da nose maske
PORUKE
WHO poručuje vladama: Potaknite ljude da nose maske
ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ažurirala je svoje smjernice u petak i preporučila da vlade potaknu stanovništvo da nosi maske na javnim mjestima gdje postoji rizik transmisije koronavirusa.
Ustavni sud: Za dom spremni nije u skladu s Ustavom
JASNA PORUKA
Ustavni sud: Za dom spremni nije u skladu s Ustavom

ZAGREB - Ustavni sud u petak je priopćio da je pozdrav "Za dom, spremni" ustaški pozdrav Nezavisne Države Hrvatske koji nije u skladu s hrvatskim Ustavom.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE